Surse: Scandal în şedinţa PSD. Liderii din teritoriu l-au pus la zid pe Tudose. I-au reproşat că-l ţine pe Pop în Guvern şi că duce partidul în prăpastie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD din teritoriu l-au criticat foarte dur pe Mihai Tudose în şedinţa Biroului Permanent de azi. Principalele reproşuri: nu-i revocă pe Liviu Pop şi pe Marius Dunca, „management defectuos“ şi cota dezastruoasă de încredere la care a ajuns (27%), cotă care trage automat întreg partidul în jos. Premierul nu a participat la şedinţă.

Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că şedinţa Biroului Permanent de azi a fost una cu scântei, premierul Mihai Tudose ieşind, chiar şi în absenţă, foarte „şifonat“. Iată ce i s-a imputat lui Tudose:

• Faptul că nu-l demite pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, autor al unor gafe monumentale în ultima perioadă.

• Menţinerea în Guvern a lui Marius Dunca, ministrul Sportului, ajuns la o cotă de încredere de doar 10%, conform sondajului făcut de sociologul Marius Pieleanu, unul dintre apropiaţii partidului.

• Liderii PSD i-au reproşat premierului „managementul defectuos“ şi i-au pus în cârcă scumpirile la gaze şi electricitate.

• De asemenea, capii PSD s-au arătat nemulţumiţi de ratarea negocierilor cu sindicatele pe legea pensiilor şi pe modificarea Codului Fiscal, mai exact trecerea CAS şi CASS de la angajator la angajat, după ce mii de oameni au ieşit în stradă.

• Relaţia „inexistentă“ cu liderii din teritoriu, cu care nu se consultă.

• Cota scăzută de încredere, fiind invocat din nou sondajul lui Pieleanu, în care premierul este la 27%.În concluzie, liderii PSD i-au spus lui Tudose că imaginea sa afectează întreg partidul.

De la o încredere de 40% de care se bucura, guvernul Tudose a ajuns la un procent de 27%, arată ultimul sondaj de opinie făcut de „Avangarde“, institutul condus de sociologul Marius Pieleanu. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, este cotat la doar 12% încredere, în timp ce vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Turismului, Mircea Dobre de 9%.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat nemulţumit de faptul că se vede prea rar cu şeful Guvernului şi a atras atenţia că între PSD şi ALDE, pe de o parte, şi între majoritate şi Guvern, pe de altă parte, ar fi loc de ”o funcţionare mai bună”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite