Surse. Haos în PSD. Partidul, luat prin surprindere de demisia lui Moga. „A cedat la impulsuri. Nu trebuia să o facă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a decis marţi dimineaţă să demisioneze, după o discuţie cu premierul. În CEX-ul de ieri al PSD nu s-a pus problema ca Moga să renunţe la funcţie, mai ales că azi era programată şedinţa CSAT, susţin surse politice pentru Adevărul. „E o surpriză totală“, susţin sursele citate. „Probabil că nu a mai rezistat. Probabil că a cedat după impulsul unei stări“, a comentat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Nu cred că Nicolae Moga trebuia să-şi dea demisia, nu capacitatea sau incapacitatea lui Nicolae Moga a determinat acţiunea criminalului. Să fim serioşi şi să vedem profesionalismul oamenilor, apoi să acţionăm. Până acum s-au invocat 100 de legi care trebuie schimbate. Este dramtic că un asemenea lucru s-a întâmplat ( crima de la Caracal -n.r.), dar nu e vinovat PSD acest lucru“, a spus Dumitru Buzatu la Digi 24. 

Întrebat care au fost cauzele care au dus la demisie, Buzatu a spus: „Probabil că nu a mai rezistat. Bulibăşeala pe care o introduceţi în minţile oamenilor nu serveşte la nimic. Probabil că a cedat după impulsul ueni stări“.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a declarat marţi că a decis, în urma unei conversaţii cu premierul Dăncilă, să se retragă din funcţie pentru a salva prestigiul ministerului.

Premierului Viorica Dăncilă le-a reproşat liderilor PSD, în Comitetul Executiv de luni seara, că n-au sărit să apere imaginea Guvernului şi a partidului în contextul crimelor de la Caracal, susţin surse politice pentru Adevarul. Dăncilă crede că tragedia din Olt poate fi un nou caz Colectiv, care a dus la răsturnarea Guvernului Ponta în 2015. Unul dintre liderii PSD din teritoriu a vorbit din nou despre „,mâna serviciilor“. Dăncilă n-a negat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite