Surse: Fundaţia care va fi lansată de Victor Ponta nu se va implica în politică. Cu se va ocupa ONG-ul acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia pe care fostul premier Victor Ponta urmează să o lanseze în perioada următoare, din care vor face parte foştii miniştri Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin, nu se va implica în politică, informează Agerpres care citează surse politice.

„Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", aşa cum se va numi organizaţia non-guvernamentală, îl va avea ca preşedinte pe Victor Ponta şi ca vicepreşedinţi de Bănicioiu şi pe Constantin şi „nu va avea nimic de-a face cu politica“ pentru că se va ocupa de proiecte internaţionale, potrivit Agerpres.

„În mod categoric fundaţia nu va avea nicio legătură cu politica, nu va participa la conferinţe să facă evaluarea clasei politice, evaluarea Parlamentului, sau să discute despre ce legi trebuie date în România. Deja Victor Ponta a fost la o conferinţă în China. (...) Pe modelul acela (n.r.adică al susţinerii de conferinţe în care se vor discuta proiecte referitoare la transporturi, energie sau industria agroalimentară) va lucra această fundaţie. Acolo au venit oameni de la mai multe fundaţii din lume şi au discutat pe mai multe teme“, au precizat sursele citate, referindu-se la Conferinţa organizată la Beijing cu ocazia lansării „China — Central and Eastern European Countries Think Tank Network".

În afară de preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi fundaţia va fi condusă de un board din care vor face parte alţi câţiva foşti miniştri din Guvernul Ponta. 

Actele au fost deja depuse la Judecătoria Sectorului 5, iar instanţa decide pe 14 ianuarie dacă fundaţia poate deveni funcţională. Lansarea oficială a fundaţiei va avea loc după decizia instanţei.

Vizită în China de la sfârşitul lui 2015

Victor Ponta a participat, la finalul anului trecut, în calitate de „keynote speaker“ la Conferinţa organizată la Beijing cu ocazia lansării "China — Central and Eastern European Countries Think Tank Network“.

„Invitaţia care mi-a fost adresată este înca un semn al modului pozitiv şi special în care China priveşte România (şi aprecierea pentru succesul Summitului organizat la Bucureşti în 2013). Cred în continuare că proiectele dezvoltate de China în Regiunea noastră sunt formidabile oportunităţi de dezvoltare şi că trebuie continuate şi finalizate (Grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă, Tarniţa, Rovinari, linia rapida de cale ferată Bucureşti — Chişinău, deschiderea pieţei chinezeşti pentru produsele noastre agroalimentare şi multe altele). Trebuie doar inteligenţă şi seriozitate din partea noastră şi beneficiile vor fi uriaşe! Iar implicarea noastră activă în megaproiectul "New Silk Road" este o altă "comoară" din punct de vedere economic căreia nu trebuie să-i dăm cu piciorul“, a precizat Ponta într-o postare pe pagina de de Facebook la 16 decembrie.

De asemenea, la sfârşitul lunii noiembrie mai multe site-uri de ştiri au lansat ipoteză că Victor Ponta ar putea deveni consilierul lui Recep Erdogan, preşedintele Turciei, una din ţările cele mai importante în regiunea Mării Negre şi o puternică putere militară a NATO.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite