Surse: Dragnea blochează la Monitorul Oficial decretul semnat de Iohannis prin care a prelungit mandatul generalului Ciucă în fruntea Armatei. Reuniune PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea încearcă să blocheze publicarea în Monitorul Oficial a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă în fruntea Statutul Major al Armatei, susţin surse politice pentru Adevărul. Monitorul Oficial e în subordinea Camerei Deputaţilor, instituţie condusă de Liviu Dragnea.

UPDATE Mai mulţi lideri PSD, printre care Mircea Drăghici şi Codrin Ştefănescu, s-au întâlnit cu Liviu Dragnea în această seară pentru a hotărî când va fi publicat în Monitorul Oficial decretul privind mandatul generalului Ciucă, susţin surse politice pentru Adevărul. 

UPDATE Reacţia lui Iohannis, după ce PSD a blocat publicarea decretului în Monitorul Oficial:

 „Acest act are consecinţe grave”

Decretul a fost trimis la amiază de către Administraţia Prezidenţială spre Camera Deputaţilor, în subordinea căreia funcţionează Monitorul Oficial. Preşedintele Camerei Deputaţilor e Liviu Dragnea, cel care a decis ca Dumitru Scarlat să-i ia locul lui Nicolae Ciucă în fruntea Armatei, mutare refuzată de şeful statului. Azi e ultima zi de lucru în sistemul bugetar, iar mandatul generalului Ciucă în fruntea Armatei expiră pe 31 decembrie. 

Până azi, decretele semnate de preşedintele Klaus Iohannis erau publicate imediat în Monitorul Oficial, susţin surse politice pentru Adevărul. 

Silvia Mihalcea, secretarul general al Camerei Deputaţilor, care trimite actele la Monitorul Oficial, nu a putut fi contactată. 

În şedinţa CSAT, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-l numească pe generalul Dumitru Scarlat în funcţia de şef al Statului Major al Armatei. Scarlat a fost propus de ministrul PSD Gabriel Leş, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea. „O situaţie foarte neplăcută care arată încă o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării“, a motivat şeful statului, care a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă în fruntea Armatei.

În replică, premierul a spus că decretul semnat de Iohannis nu întruneşte condiţiile impuse de lege. „Considerăm că decretul semnat de preşedinte nu respectă critieriile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională. Totul pare un scenariu gândit de preşedintele Iohannis de ceve vreme. Iohannis nu a explicat refuzul în CSAT“, a spus Viorica Dăncilă în şedinţa de Guvern. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite