Surse. Doi parlamentari controlaţi de Firea se întorc în PSD. Primarul Capitalei, în echipa lui Ciolacu la Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata Corina Bogaciu şi senatorul Emanuel Botnariu, ambii aleşi în Ilfov, s-au întors în PSD. Corina Bogaciu, nepoata primarului din Voluntari, Florin Pandele, plecase la Pro România, iar Botnariu activa ca neafiliat. Gabriela Firea, şefa organizaţiei Ilfov, va face parte din echipa lui Marcel Ciolacu la Congresul de luna viitoare, unde va candida pentru una din cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte, susţin surse politice pentru Adevărul

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu exclude posibilitatea ca Victor Ponta să revină în PSD, chiar dacă, în opinia sa, este oportună o alianţă pe termen lung între PSD şi Pro România. Ciolacu a explicat, la Adevărul Live, că discuţiile vor avea loc după Congresul PSD la care ”sunt şanse reale” să nu candideze pentru funcţia de preşedinte.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu respinge categoric orice alianţă cu Victor Ponta, pe care-l acuză că i-a făcut dosare penale în vreme când era premier, din invidie. Olguţa Vasilescu va candida pentru Primăria Craiovei, pe care a mai condus-o din 2012 până în 2017. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la Adevărul Live, că PSD ar putea face alianţă cu ProRomânia la alegerile locale.

Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, însă nu s-a atins de preşedinţii de Consilii Judeţene, care vor fi aleşi direct, aşa cum au insistat, nu prin votul consilierilor judeţeni. Sistemul avantajează baronii în funcţie, cei mai mulţi de la PSD, dar şi de la PNL şi UDMR. USR rămâne pe dinafară.

Imediat după ce-şi angajează răspunderea pe modificarea legii electorale, dar înainte de votarea unei eventuale moţiuni de cenzură, Guvernul Orban ar putea adopta şi o ordonanţă de urgenţă identică, cu scopul de a blinda alegerea primarilor în două tururi, susţin surse politice pentru Adevărul. Însă nici aşa nu există singuranţa că legea dorită de PNL va intra în vigoare. Ultimul cuvânt îl va avea CCR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite