Stolojan: În opoziţie, nu poţi să ai "navetişti" în conducerea partidulu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan
Theodor Stolojan

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, crede că partidul are nevoie de o formulă de conducere care să aibă credibilitate şi legitimitate, nu de lideri "navetişti" , notează RFI.

"Partidul se află la ora actuală în opoziţie, nu poate fi lipsit de o conducere. Atât timp cât preşedintele partidului şi-a dat demisia şi ceilalţi din BPN şi-au dat demisia, partidul are nevoie urgentă, potrivit Statutului, de o formulă de conducere care să aibă credibilitate, legitimitate, pentru că nu poţi să intri în vară cu partidul cu o conducere în care lumea nu are încredere", consideră Stolojan.

Europarlamentarul a arătat că nu doar conducerea centrală a partidului poartă responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale.

"Avem organizaţii întregi locale, unde fie preşedinţii de organizaţii şi-au luat concedii sau s-au dus în deplasări să zicem de serviciu în străinătate în perioada de campanie pentru alegerile locale, fie a fost o atitudine de non-combat", adaugă Stolojan.

Întrebat dacă ar susţine tripleta Macovei-Preda-Voinescu sau ar merge pe mâna experimentatului Vasile Blaga pentru şefia PDL, Theodor Stolojan a răspuns: "Eu nu cred că putem discuta de o asemenea rivalitate de o parte şi de alta. Să nu uităm că în PDL avem acum colegi care au venit mai nou şi care nu ştiu încă ce înseamnă opoziţia. Eu am cerut în Colegiul Director o restructurare a structurii conducerii partidului. La guvernare poţi să ai vicepreşedinţi care vin din când în când pe la şedinţele de birou, dar în opoziţie trebuie să ai oameni în conducerea partidului care sunt aici 24 de ore din 24, luptând pentru partid în opoziţie. Nu poţi să ai în conducerea partidului navetişti!".

Stolojan a spus că nu este interesat să candideze acum pentru preşedinte sau pentru altă funcţie în partid.

"Consider că venind doar vineri, sâmbătă, duminică în ţară, nu poţi în opoziţie să-ţi asumi un drept de a candida pentru o funcţie de conducere", a adăugat eurodeputatul.

În privinţa lui Mihai Răzvan Ungureanu, Stolojan spune că el l-ar vrea în partid şi consideră că acesta poate ajunge lider al formaţiunii, însă nu acum.

"E nevoie de a cunoaşte partidul. Nu poţi avea pretenţia de a deveni lider al unui partid fără ca oamenii din partid să te cunoască. Domnul Răzvan Ungureanu trebuie să se decidă ce doreşte să facă, este binevenit oricând în PDL sau, făcând ce a anunţat dânsul că vrea să facă, o formaţiune civică şi eu cred că are toate şansele să ajungă lider al Partidului Democrat Liberal, însă trebuie un anumit timp în care să fie alături de PDL în această luptă de opoziţie", a arătat Stolojan.

Vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu împreună cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc să depună moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, când va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite