Nicolae, precizări în ceea ce priveşte vizita reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia la Bucureşti: Au venit pentru legea iniţiată de mine şi Pleşoianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marţi, la Parlament, că activitatea Comisiei juridice a fost suspendată astăzi pe motiv că preşedintele acesteia, Eugen Nicolicea, ar avea o întâlnire cu oficiali ai Comisiei de la Veneţia. Anunţul privind întrevederea lui Nicolciea a fost făcut de Alina Tănăescu, secretara Comisiei juridice. Ulterior, senatorul Şerban Nicolae a anunţat adevăratul motiv al vizitei.

UPDATE Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, marţi, că a primit informări potrivit cărora Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a primit sesizări referitoare la proiectul de lege iniţiat de el şi de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, referitor la transparetizarea ONG-urilor. El spune că APCE a cerut o informare din partea Comisiei de la Veneţia, după care s-a stabilit o întâlnire cu această comisie, iar apoi a fost programată o întâlnire cu Eugen Nicolicea, unde „nu aveau cum să fie interesaţi de legile justiţiei”, pentru că „o scamatorie de genul astă, venim cu o temă şi abordăm o altă temă” nu este posibilă.

****

„Am aflat indirect din motivarea pe care a spus-o colega noastră la începutul şedinţei Comisiei juridice, aceea că se contramandează această şedinţă pentru că preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, stă de vorbă cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi iată cum aflăm noi pe căi indirecte lucruri foarte, foarte importante pentru activitatea Parlamentului şi care sunt de interes naţional“, a declarat deputatul Stelian Ion, citat de News.ro

Alesul USR mai spune că nu ştie dacă delegaţia a venit invitată sau din proprie iniţiativă. „Nu ştim dacă au venit din proprie iniţiativă sau dacă au fost invitaţi, atâta vreme cât nu am ştiut nici măcar că există o asemenea delegaţie astăzi în Parlamentul României", a completat Stelian Ion.

„Am presupus că este vorba de legile justiţiei şi probabil de propunerile de modificare a Codurilor penal şi de procedură penală", a continuat deputatul USR. Ion a spus că, dacă reprezentanţii Comisiei de la Veneţia sunt în Parlament, USR trebuie să aibă, de asemenea, o discuţie cu această delegaţie. „Dacă mai rămân şi dacă vom afla acest lucru, cu siguranţă trebuie să luăm şi noi legătura. (...) A fost o discuţie informală, doar am fost anunţaţi că nu se va ţine această Comisie juridică, urmează să facem demersurile în perioada imediat următoare pentru a ne întâlni şi noi cu aceşti reprezentanţi", a spus deputatul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite