Stadionul România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citesc cu oarecare amuzament că un deputat PNL s-s apucat de greva foamei pentru că i se pare că PSD-ul dă prea multe privilegii comunităţii maghiare. Nu sunt uimit de simplul fapt (liberalismul românesc a fost mai mereu mai degrabă românesc decît liberal), dar sunt totuşi bulversat că asta se întîmplă în 2017. Oare bunul nostru deputat nu s-a uitat pe calendar?

Îmi veţi răspunde că exact acuma e toamna naţionaliştilor. De la academicieni pînă la rectori toată lumea se teme şi urăşte. Şi problema cea mai gravă nu e asta. Cea mai gravă problemă e că ura prinde roade. Acum cîteva seri am citit pe FB-ul unui cunoscut, mare opozant al PSD, că PSD-ul o să destrame ţara. Poate se apucă şi el de vreo grevă...

Ar fi trebuit şi ar trebui în continuare să ne ferim de scenarii simpliste (măcar de dragul demnităţii intelectuale), şi să încercăm să strivim infamii. În loc de asta, devenim infami noi înşine. Nimeni nu se miră de ultraşii de la Cluj, dar ei nu sunt numai la Cluj, şi nici numai pe stadioane. E grav ceea ce spun, dar există un strat crescînd al României care a devenit el însuşi stadion.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite