Spaima

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD, în frunte cu şefa de mega-clan Viorica Vasilica Dăncilă, este speriat de moarte. Social-democraţii români se tem nu doar de faptul că moţiunea de cenzură a Opoziţiei are mari şanse să treacă, ci şi fiindcă ea ar putea să însemne începutul procesului ieşirii lor din istorie.

Trecerea moţiunii poate să anunţe dezastrul pentru PSD nu numai la alegerile prezidenţiale, acolo unde doamna Dăncilă oricum nu are nici o şansă, ci şi la alegerile locale şi la cele prezidenţiale. Or, asta înseamnă gata bani, gata privilegii, se va termina cu avantajele care îi mai determină pe pesedişti să stea alături, nici cea mai mică şansă ca baronii social-democraţilor români, băgătorii de seamă şi ajutoarele lor partinice să aibă acces fraudulos la borcanul cu miere. Adică la bugetul ţării pe care oricum l-au făcut varză.

Drept pentru care doamna Dăncilă&co promit bani Primăriilor, sume considerabile de care au făcut rost nu prea se ştie de unde, anunţă belşug în cazul în care vor păstra guvernarea şi puterea, cumpără tot ceea ce se poate cumpără, îndeosebi parlamentari, voturi şi conştiinţe, fac turul televiziunilor cu scopul nu doar de a mai încerca să îi mai păcălească o dată pe români, ci şi ca să se încurajeze singuri.

Nu a avut ea, sărmana doamnă V. V. Dăncilă, niciodată simţul ridicolului, dar mai ridicolă decât se dovedeşte a fi acum nu cred că ar fi fost vreodată. Insa care în acte încă mai este premierul României, dar care nu conduce decât un rest de guvern oferă în toate aceste zile unul dintre cele mai jalnice spectacole de care am avut parte în istoria post-decembristă a ţării. Pe lângă mega-show-ul comico-ridicol în care se complace şi se afundă zilnic numita V. V. Dăncilă, cele, la rându-le groteşti, ale foştilor premieri Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Sorin Grindeanu care s-au baricadat şi ei în Palatul Victoria cu gândul că de acolo nu îi va scoate nimeni chiar nu înseamnă mai nimic.

Doamna Dăncilă se duce la televiziuni doar spre a spune că moţiunea nu are nici o şansă şi că PSD  deţine puterea şi forţa de a ieşi învingător şi de această dată.

Sigur, e o problemă că d-na Dăncilă, în loc să facă lucrul pentru care încă este plătită, adică să asigure guvernarea ţării, pierde ore preţioase doar spre a-şi alege rochia şi broşa cu care urmează să se dea în faţa naţiunii în spectacol. Însă şi mai grav mi se pare faptul că PSD a declanşat o infamă campanie de dezinformare a populaţiei. A angajat tot felul de postaci recrutaţi din rândul inşilor de joasă speţă care au misiunea de a propaga pe reţelele sociale mesaje al căror rost este acela de a induce spaima în rândul populaţiei. Anunţând apocalipsa în cazul în care PSD va fi alungat de la guvernare.

E foarte adevărat că în vederea reuşitei acestei vaste operaţiuni de dezinformare PSD lucrează cu materialul clientului. Adică cu afirmaţiile iresponsabile ale unor aşa-zişi reprezentanţi de seamă ai Opoziţiei, dar şi cu cele ale unor pretinşi avizaţi oameni de afaceri. Care, pornind de la premisa cum nu se poate mai corectă că, în cei aproape trei ani de guvernare, PSD, mai corect spus de guvernare PSD-ALDE, s-a umflat dincolo de marginile iertate aparatul bugetar, mai exact funcţionărimea inutilă din ministere, instituţii ale Statului, multe fără obiect concret de activitate, Consilii judeţene, Primării, deconcentrate, au vorbit despre necesitatea concedierilor şi a tăierilor salariale masive. Fără să spună că de amputări de lefuri grosso-modo, aşa că în vremea lui Băsescu-Petrov, nici măcar nu poate fi vorba şi că vor fi trimise acasă ori să îşi caute slujbe în sectorul privat exclusiv persoanele considerate şi dovedite incapabile sau inutile, învârtitorii de hârtii, angajaţii fictiv după metoda Dragnea-Bodog, şi nu salariaţii din învăţământ sau sănătate, locuri în care oricum există deficit de personal.

Din păcate, după ce a debitat pe la televiziuni verzi şi uscate, dl. Florin Câţu, alias George Demetru Ladima al PNL, nu şi-a mai aflat timp să facă precizările cuvenite. Degeaba a încercat dl. Ludovic Orban să repare situaţia, să dreagă busuiocul, spusele d-lui Câţu au făcut ravagii. Ele şi altele asemănătoare sunt acum utilizate de PSD spre a induce spaima în rândul populaţiei cu scopul mârşav de a masca spaima  social-democraţilor în faţa posibilităţii de a pierde puterea. Pentru mulţi, mulţi ani de acum încolo. Poate chiar definitiv.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite