SONDAJ Avangarde: Iohannis, Regele şi Kovesi, personalităţile cu cea mai mare încredere. Isărescu ajunge pe locul IV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, Regele Mihai şi Laura Codruţa KovesiLaura Codruţa Kovesi, şefa DNA, sunt ocupanţii podiumului în ceea ce priveşte încrederea în rândul românilor, potrivit unui sondaj Avangarde. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care s-a situat o bună bucată de vreme pe primul loc în clasament, ajunge pe poziţia a patra, după şefa DNA.

Potrivit sondajului realizat in perioada 21-29 aprilie, la încrederea în personalităţi, pe primul loc se află preşedintele Klaus Iohannis (76%), urmat de Regele Mihai (61%) si de Laura Codruţa Kovesi (50%). Guvernatorul BNR, MuGur Isărescu, ocupantul primului loc pentru multă vreme, îi suflă în ceafă Laurei Codruţa Kovesi, fiind cotat cu o încredere de 49%.

Premierul Victor Ponta are 43% încredere, în usoara creştere faţă de precedentul sondaj Avangarde din martie. Cătalin Predoiu are 19%, acelaşi procent fiind şi în dreptul fostului preşedinte Traian Băsescu, iar pe ultimele locuri se află Alina Gorghiu (18%) si Elena Udrea (8%).

Eşantionul este reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a României, fără diaspora. Eroarea maximă tolerată este de ±3.18%, pentru un interval de încredere de 95%.

Institutul de sondare Avangarde este deţinut de sociologul Marius Pieleanu, un favorit al televiziunilor Antena 3 şi RTV.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite