Sergiu Nicolaescu, despre politică: „Îţi plăteşti locul în Parlament, dai bani partidului ca să te menţină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a fost senator timp de cinci mandate
Sergiu Nicolaescu a fost senator timp de cinci mandate

Fostul senator Sergiu Nicolaescu declara, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, în noiembrie 2011, că „majoritatea parlamentarilor sunt supuşi“.

Întrebat care este cel mai bun actor din politica româneasca, Sergiu Nicolaescu răspundea: „Vedeţi dumneavoastră, toţi sunt actori, aţi spus corect. Şi nu e bine, pentru că actoria înseamna interpretare. Ori, nu poţi, prin nicio regulă şi prin nicio calitate, să te substitui unui om politic. Să te dai om politic şi tu, de fapt, să fii om de afaceri... Îti plăteşti locul în Parlament, dai bani partidului ca să te menţină. În momentul de faţă, vreau să vă spun că majoritatea parlamentarilor sunt oameni de afaceri sau carierişti.“

Totodată, Sergiu Nicolaescu condamna faptul că majoritatea oamenilor politici nu au păreri proprii.

„ Acum sunt aproape toti de un singur tip. Nu au păreri proprii deloc, ceea ce contrazice legea fundamentală a democraţiei şi regula fundamentală a Constituţiei. Sunt supuşi, ceea ce e un lucru anormal“, spunea Nicolaescu.

VIDEO Sergiu Nicolaescu, la ultimul discurs din Parlament: „Mai am puţin de trăit. Vă spun la revedere!“

Referitor la calitatea oamenilor politici din perioada comunistă, Nicolaescu amintea: „Erau oameni de mult mai mare calitate în perioada comunista, dar le era frică. Deci, nu erau liberi. Frica e un sentiment teribil care a subjugat poporul român timp de 42 de ani.“

Sergiu Nicolaescu a decedat, astăzi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite