Senatorul PSD Valer Marian o acuză pe Andreea Paul Vass că „încasează bani frumoşi din evaluările dispuse de ANRP“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Valer Marian o acuză pe Andreea Paul Vass, deputat PNL, că a încasat sume importante de bani de pe urma evaluărilor realizate de Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP). Mai exact, social-democratul susţine că soţul deputatei deţine o firmă de evaluatori care, din 2007, colaborează cu ANRP, scrie evz.ro.

Doar anul trecut, senatorul PSD Valer Marian afirmă că societatea Romcontrol, deţinută de soţul Andreei Paul Vass, a realizat peste 50 de contracte cu instituţiile statului.

Astfel, într-o interpelare parlamentară facută către prim-ministrul Victor Ponta, senatorul PSD Valer Marian afirmă că, pe baza unor informaţii furnizate de ANPR, „în perioada 2009 - 2012, în care cea mai mare parte funcţia de preşedinte al ANRP a fost deţinută de doamna Crinuţa Dumitrean, anchetată de DNA şi arestată recent de ÎCCJ pentru fapte de corupţie, firma SC Romcontrol SA Bucureşti a încasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluări efectuate în dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditaţi (persoane fizice sau persoane juridice)“, se arată în documentul iniţiat de senatorul PSD, potrivit Evenimentul Zilei.

În interpelarea lui Valer Marian se notează de asemenea că Romcontrol SA „a încasat circa 1/7 din totalul sumei achitate evaluatorilor acreditaţi, în baza unui contract cadru încheiat în anul 2007“.

Senatorul PSD afirmă că Romcontrol SA a avut ca acţionari principali şi administratori soţul actualului deputat Andreea Paul (prim-vicepreşedinte al PDL, partid care a promovat-o în funcţia de preşedinte al ANRP pe doamna Crinuţa Dumitrean), tatăl şi fratele acesteia.

Valer Marian precizează, conform interpelării, că în perioada 2009 - 2012, doamna Andreea Paul a deţinut funcţiile de consilier al fostului consilier prezidenţial Theodor Stolojan şi de consilier pe probleme economice al foştilor prim-miniştri PDL Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

„Actualmente, conform unor surse din PNL, doamna Andreea Paul aspiră să devină consilier pe probleme economice al preşedintelui ales Klaus Iohannis sau să propună în această funcţie un apropiat al său”, se mai arată în interpelarea senatorului PSD.

Valer Marian cere în cadrul documentului realizarea unor verificări de către prim-ministru dacă plăţile au fost efectuate conform legii în vigoare.

„Solicit să-mi comunicaţi numele persoanelor fizice şi denumirea persoanelor juridice în dosarele cărora a efectuat evaluări SC Romcontrol SA, precum şi dacă vreuna din acestea a beneficiat de servicii de reprezentare şi de asistenţă juridică din partea Cabinetului de avocatură Vass Iulia-Erszebet (sora doamnei Andreea Paul)”, mai scrie Valer Marian în interpelarea sa.

SC Romcontrol SA a derulat 55 de contracte de servicii cu diverse instituţii de stat ori societăţi unde acţionar este statul, se arată în declaraţia de avere a deputatului liberal. Valoarea acestor contracte se situează între 990.000 de lei (semnat cu Hidroelectrica) şi 806 de lei semnat cu o subdiviziune a regionalei CFR Galaţi, precizeaza sursa citată.

De asemenea, potrivit declaraţiei de avere, Cristian Paul a încasat anul trecut un salariu de la Romcontrol de 94.000 de lei.

Cine este Valer Marian

Senatorul PSD Valer Marian este cel care a avut o interpelare, la data de 2 august 2013, în legătură cu posibila colaborare a lui Victor Ponta cu SIE. Înaintea alegerilor prezidenţiale din acest an, Traian Băsescu a declarat că interpelarea făcută de Valer Marian, precum şi lipsa răspunsurilor, i-au trezit „neliniştea” în legătură cu posibilul trecut al lui Ponta. 

De profesie jurist, Valer Marin a lucrat în timpul perioadei comuniste ca procuror. După 1989, el a intrat şi în presă, ajungând director general al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, patronat de băiatul lui Mircea Gavor, preşedintele PSD Satu Mare, cu care Valer Marian avea o prietenie strânsă.

În 2008, Valer Marian se înscrie în PSD, la îndrumarea lui Mircea Gavor, ajungând în doar 2 ani preşedintele organizaţiei din Satu Mare. 


Citeşte şi:

Andreea Paul (PDL), despre existenţa unui ofiţer sub acoperire printre prezidenţiabili: A te juca cu informaţii ce ţin de siguranţa naţională mi se pare periculos

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, că, dacă preşedintele Traian Băsescu are informaţii despre statutul de ofiţer sub acoperire al unui prezidenţiabil, problema ar trebui tranşată în comisiile de specialitate din Parlament.

Deputatul Andreea Paul a pierdut procesul cu Ovidiu Silaghi, prin care îi cerea 100.000 de euro pentru declaraţii calomnioase şi discriminatorii

Deputatul de Oaş, Andreea Paul, a pierdut procesul cu europarlamentarul Ovidiu Silaghi, prin care îi cerea 100.000 de euro pentru declaraţii calomnioase şi discriminatorii. Sentinţa a fost dată pe 24 aprilie şi este definitivă.

Cine este Valer Marian, senatorul care a spus primul că Ponta ar fi ofiţer acoperit

În şedinţa Senatului din 2 august 2013, senatorul Valer Marian a avut o interpelare, iar cea de-a şasea întrebare viza colaborarea lui Victor Ponta cu SIE. Şeful statului a explicat că „neliniştea“ i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă“, explica Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite