Secretarul general al PNL cere demiterea Liei Olguţa Vasilescu. Cum e caracterizat ministrul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiart[u, secretarul general al PNL. FOTO Dorin Constanda
Robert Sighiart[u, secretarul general al PNL. FOTO Dorin Constanda

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, îi cere premierului Viorica Dăncilă să o demită pe Lia Olguţa Vasilescu, deţinătoarea portofoliului Muncii din Guvern.

„Premierul Dăncilă trebuie s-o demită pe Olguţa Vasilescu pentru incompetenţă, minciună şi cinism. Guvernul Dragnea 3 să dea socoteală în Parlament pentru dezastrul politicilor salariale şi fiscale“, afirm[ Robert Sighiartău într-un comunicat de presă. 

Secretarul general al PNL susţine că lucrurile promovate în campanie de PSD au fost doar minciuni. „Marea minciună pe care cei de la PSD-ALDE au livrat-o românilor înaintea alegerilor din 2016 – «creştem salariile!» – iese la iveală, zilele acestea, în toată mizeria ei. I-au tras pe sfoară pe mulţi români !  Informaţii tot mai numeroase arată că multe salarii scad, atât la stat cât şi în sectorul privat. S-au pomenit cu salarii reduse grefierii, experţii criminalişti şi personalul auxiliar de specialitate criminalistică, personalul auxiliar din învăţământ, persoanele cu handicap grav sau accentuat. În privat, mulţi patroni de firme mici, îndeosebi, nu vor reuşi să compenseze pierderile de salarii ale angajaţilor“, completează Sighiartău.  

„Nu este decât vârful aisbergului. Momentul adevărului dureros va veni, pentru mulţi angajaţi, în câteva zile, odată cu fluturaşii de salarii pe ianuarie. În cel mai fericit caz, dacă se poate spune aşa, o parte dintre bugetari se vor alege cu doar câteva procente din trâmbiţata majorare de 25 %. Şi acelea vor fi înghiţite rapid de inflaţia în creştere. Cauzele sunt clare: o lege a salarizării bugetare făcută prost şi pe genunchi, transferul contribuţiilor sociale la angajat, supraimpozitarea contractelor part-time.  Colegii mei din PNL, patronatele, sindicatele, experţii în fiscalitate şi economie le-au semnalat, în repetate rânduri, lui  Dragnea, Olguţei Vasilescu, fostului premier, Mihai Tudose şi fostului ministru de finanţe, Ionuţ Mişa.  Răspunsul acestora a fost un şir de minciuni combinate cu incompetenţă şi cinism“, a mai precizat Sighiartău.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite