Sebastian Ghiţă, despre mogulii pe cale de dispariţie: „Voiculescu, Vîntu, Patriciu şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax

Deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă, fostul patron al postului RTV, a acordat un interviu cotidianului „Evenimentul Zilei“, în care vorbeşte, printre altele, despre perioada marilor moguli de presă care, în opinia sa, a apus. „Voiculescu, Vîntu, Patriciu şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul“, a declarat el.

„Cred că ne aflăm la sfârşitul unui ciclu de putere care a început în 1989, acum aproape 25 de ani de la Revoluţie. Nu e vorba doar de putere politică. Şi mogulii de presă, aşa cum îi ştiam, dispar. Voiculescu, Vîntu, Patriciu şi-au trăit traiul şi şi-au mâncat mălaiul. Ideea lor de a construi trusturi media care să supună societatea, politica şi economia s-a dovedit a fi nesustenabilă pe termen lung“, a susţinut Ghiţă în interviul publicat pe site-ul evz.ro.

Totodată, el a vorbit despre o transformare a societăţii, care ar trebui să antreneze, în opinia sa, schimbări la nivelul politicii.

„Societatea s-a adaptat deja, ajutată de noile tehnologii. Facebook, Google, Twitter, bloguri, site-uri de informaţie sunt deja realităţi care nu mai permit sufocarea societăţii prin dezinformare de către un mogul şi nici măcar de către toţi. (...) Tăria mesajului politic va conta, nu puterea trompetei prin care dau mesajul“, a mai spus deputatul PSD.

În ce priveşte mediul de afaceri, Sebastian Ghiţă crede că Dan Voiculescu, de exemplu, „pierde competiţia economică“.

„Azi, dezvoltarea unui grup de afaceri se face cu proiecte, pe bază de inovaţie şi competitivitaet, iar foştii securişti ştiau doar metodele din vremea lui Ceauşescu. Dăm o şpagă la oamenii din Centrală, forţăm fabricile să producă sub costuri şi exportăm ieftin. Astea nu-s afaceri! E doar spolierea economiei româneşti. Oameni de tipul Voiculescu şi  Niculae (n.r.: Ioan Niculae) l-au băgat în faliment pe Ceauşescu“, a conchis Sebastian Ghiţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite