Scurtă istorie a zilelor din urmă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşadar să recapitulăm fiindcă un vechi proverb latin zice că repetiţia este mama învăţăturii. Şi poate că astfel, graţie recapitulării, vom avea şansa de a înţelege niţeluş mai bine ce s-a întâmplat în zilele din urmă la vârful PSD.

Acolo unde se consumă fapte pe care le decontează - hélas! - cu vârf şi îndesat românii. Şi, din păcate, nu doar cei ce au comis imensa eroare de a vota în decembrie 2016 partidul condus de inşi de teapa unor Dragnea, Bădălău, Fifor, Firea, Vasilescu, Ştefănescu. Şi alţii asemenea lor, tot puţini la minte.

Din cine ştie ce motive domnul Liviu Dragnea, despre care tocmai am aflat cu ocazia aceasta că, pe lângă alte multe însuşiri, o are şi pe aceea de a-şi fi încheiat cu destulă greutate şi în prelungiri studiile universitare, nu îl mai vrea în funcţia de premier pe dl. Sorin Grindeanu. Un bărbat ceva mai tânăr, spilcuit, tras la patru ace, tuns regulamentar (ţinuta i-a fost apreciată chiar şi de domnul Liiceanu!) şi cu studiile universitare încheiate în bună regulă şi la termen.

Grizonantul domn Dragnea, cu alura lui şi cu bonomia falsă de Gheorghiu-Dej reînviat, i-a dat ordin unui aghiotant pe nume Darius Vâlcov, care îi seamănă şi la maniere, şi la antecedente (vine şi el din PD (L), are şi el probleme în justiţie de care nu a scăpat deşi s-a ascuns chiar şi în cimitir - tocmai de aceea aş propune ca imnul oficial al PSD să devină populara melodie Te văzui printre morminte) să întocmească un document bine simţit, devastator. Aşa cum scria pe vremuri tov. Leonte Răutu. Să pună de o demascare fără putinţă de tăgadă prin care să arate că premierul nu a făcut nimic. Că trebuie trimis pe eşafod.

Mai mult. Grindeanu nu i-a lăsat nici pe miniştri, altminteri harnici, cu bun simţ şi fără doctorate pierdute ori plagiate, să pună în aplicare măreţul program de guvernare. I-a oropsit pe eminentul Bodog, pe harnica Olguţa, a oropsit-o şi pe primăriţa Firea care e mai tare la plâns şi anunţuri primejdioase chiar decât baladesca Mioriţă. În schimb i-a ocrotit, le-a ţinut partea lui Tudorel Toader şi lui Viorel Ştefan. În plus, tânărul Sorin Grindeanu şi-a pierdut vremea în conversaţii telefonice cu Victor Ponta ori executând comenzile despre care aceeaşi Mioriţă, cu numele din buletin Firea Pandele, insinuează că i-ar fi fost date de Sistem, de Servicii, de preşedintele Iohannis. De cine mai ştie cine.

Tovarăşul Dragnea, reîncarnarea lui tov. Gheorghiu, le-a dat ordin subordonaţilor săi din CEX să aprobe şi să aplaude evaluarea (aplauze, ovaţii, se scandează Dragnea, Dragnea, PSD!), să ceară şi să voteze excluderea din partid a spilcuitului domn Grindeanu, un ins vândut străinătăţii. Care prea aduce a tov. Miron Constantinescu. Apoi unii tovarăşi de nădejde au primit importanta sarcină de a pregăti moţiunea de cenzură.

Numai că noul Miron Constantinescu nu cedează, rezistă, vorbeşte, condamnă încălcarea principiului centralismului democratic, dezvăluie, face cunoscute lucruri murdare, defel pe placul PSD şi dezonorante pentru tovarăşul Dragnea. Kakaia deviaţia! Miron/Grindeanu nu aşteaptă ca în locul replicii din secolul al XXI lea a tov. Gheorghiu la conducere să vină un alt tov. Nicolae Ceauşescu. Care să îl reabiliteze, să îl facă ministru al Educaţiei ori, mai încolo, înaintea pensionării, să îi dea un post care să semene cu funcţia de preşedinte al MAN. Şi ea reînviată. Vorbeşte şi el despre fapte necurate, despre omnipotentele Servicii, despre mese şi partide de tenis ori de pescuit în clandestinitate, despre legături secrete cu mai marii Binomului.

Faptele sunt în desfăşurare. Dezvăluirea şi scoaterea la vedere a murdăriei partinice, de asemenea. De pierdut pentru toată circăraia are de pierdut România. Ce contează!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite