Scrisoare deschisă către doamna Carmen Iohannis: „Anturajul îl strică pe preşedinte“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stimată doamnă Carmen Iohannis, sunt un votant nemulţumit (şi nu sunt singurul), care consideră că soţul dumneavoastră i-a înşelat aşteptările.

Cred că sunteţi singura persoană care mai poate îndrepta cariera politică a preşedintelui Klaus Iohannis, care în acest moment are toate premisele unui deznodământ ruşinos: acela de a se transforma din reprezentantul unei generaţii care şi-a dorit un altfel de politică în România, în cel de tutore moral al corupţilor, traseiştilor şi antireformatorilor sau altfel spus, de a deveni dintr-un elev promiţător, un repetent.

Pentru a-l salva de acest dezastru este necesar ca cineva să-i spună preşedintelui Iohannis câteva lucruri de bun-simţ, iar dumneavoastră sunteţi singura care puteţi să faceţi acest lucru fără a fi privită cu suspiciune că faceţi jocuri politice. Să-i spuneţi domnului Iohannis că a câştigat alegerile nu pentru că a fost un candidat mai bun, ci este rezultatul unei voinţe mai puternice decât ambiţiile sale personale: al votului milioanelor de români care s-au săturat de corupţie, minciună, plagiate, incompetenţă şi ciocoisme. A câştigat pentru că Victor Ponta, contracandidatul său, reprezenta tot ceea ce era mai odios în politica românescă. Să-i aduceţi aminte de promisiunile făcute românilor imediat după anunţarea alegerilor, când şi-a asumat schimbarea modului de a se face politică în România dar şi a clasei politice în ansamblu. Şi nu în ultimul rând, să-i explicaţi că „pas cu pas“ înseamnă  să mergem înainte, nu să batem pasul pe loc sau să ne întoarcem de unde am plecat: în mizerie morală, corupţie, haos economic etc.

Încercaţi pentru o clipă să-l priviţi pe Klaus Iohannis cu ochii critici ai unei profesoare, care are în faţă un elev cu potenţial, dar care are un anturaj prost. Un elev care s-a înconjurat de pupincurişti, incompetenţi, ofiţeri sub acoperire sau corupţi, în loc să caute în societate adevăratele motoare ale schimbării. În acest moment, elevul Klaus Iohannis este dezorientat, indecis şi acceptă, în mod inexplicabil pentru cei care i-au dat mandat să-i reprezinte, o stare de complicitate cu oameni care îl trag în jos. Sunt convins că în cariera dumneavoastră de profesor aţi avut numeroase astfel de cazuri, pe care le-aţi rezolvat cu succes, iar elevii şi-au revenit şi au devenit premianţi.

Cred că este momentul  să-i spuneţi preşedintelui să se despartă de oamenii care au legături strânse cu trecutul politic ruşinos al acestei ţări. Că multe dintre personajele care îl înconjoară au stat în preajma unor politicieni corupţi şi au căpătat năravurile şi comportamentul acestora. Că astfel de colaboratori nu vor fi niciodată sinceri, oneşti şi dedicaţi binelui general. Că îl vor trăda, aşa cum şi-au trădat în trecut de nenumărate ori foşti şefi, în funcţie de interesele personale. Şi, nu în ultimul rând, că eşecul mandatului său va fi un dezastru pentru România. 

PS. În aceste zile un zvon s-a făcut tot mai des auzit pe malurile Dâmboviţei. Este vorba de posibila numire a consilierului prezidenţial Dan Mihalache, fost aghiotant al condamnatului Adrian Năstase, în funcţia de ambasador la Londra. Dacă va deveni realitate, ar fi o nouă palmă dată de soţul dumneavoastră zecilor de mii de români care au stat la cozi pentru a vota în noiembrie 2014 schimbarea clasei politice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite