Schimb dur de replici între Mihai Tudose şi Mircea Badea pe dosarul Belina. Premierul: „Percepţia e că facem scut în jurul unor oameni care au furat planeta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose, contre cu Mircea Badea
Mihai Tudose, contre cu Mircea Badea

Premierul Mihai Tudose s-a contrat aseară, la Antena 3, cu Mircea Badea, pe tema remanierii miniştrilor cu probleme penale, în contextul dosarului Belina. Premierul a susţinut că „procurorii nu se apucă să facă dosare pe bandă rulantă doar pentru a remania miniştri“.

Mircea Badea: Ce înseamnă oameni cu probleme penale?

Mihai Tudose: Sunt nişte oameni asupra cărora planează nişte suspiciuni. Prezumţia de nevinovăţia este clară, dar ei se află în diferite stadii ale unor anchete. Din nefericire, pentru noi şi pentru cei în cauză, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se află şi în relaţie cu Bruxelles, pe fonduri europene, unde lucrurile sunt extraordinar de sensibile. Am avut feedback şi de acolo că lucrurile nu stau foarte bine şi că justiţia ar trebui să-şi urmeze cursul firesc. Realitatea este una, percepţia este alta. Percepţia este că astăzi facem scut în jurul unor oameni care au furat planeta.

Mircea Badea: Justiţia nu este făcută de procurori. Nu ştiu cum este la Bruxelles, dar în România, justiţia este făcută de judecători. Conform lucrurilor pe care le enumeraţi, înseamnă că orice procuror din România, în mod discreţionar, poate face remaniere în Guvern, fără niciun fel de răspundere în cazl în care acuzaţiile se dovedesc a fi false. Deci orice procuror poate face, în mod discreţionar, remaniere în Guvern?

Mihai Tudose: Nu, nu cred că orice procuror face ce vrea în Guvern, dar atâta timp cât nişte lucruri se văd sau pot rezulta dintr-o analiză... pentru că trebuie să existe o cauză a acelei scăderi din sondajul Avangarde. Dacă considerăm că asta este cauza, astea vor fi acţiunile.

Mircea Badea: Dacă nu ar fi apărut sondajul, nu aţi mai fi abordat cele două cazui, cu Shhaideh şi Plumb?

Mihai Tudose: Vă asigur că le-aş fi abordat oricum. Sondajul doar accentuează şi grăbeşte anumite lucruri.

Mircea Badea: Păi nu aţi adus niciun contraargument la afirmaţia mea "orice procuror poate să facă, în mod discreţionar, remaniere guvernamentală“. Atunci numai cei ai doamnei Kovesi?!

Mihai Tudose: Nu cred că anumiţi procuror pot face acest lucru. Nu ştiu cine ar fi atât de determinat să se apuce să facă nişte dosare, pe bandă rulantă, unor nevinovaţi doar pentru a remania Guvernul. Nu cred că se joacă nimeni cu aşa ceva. Am încredere că, deşi mai pot fi derapaje, nu se poate ajunge atât de departe.

***

În afară de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi de Viorel Ilie, miniştrii cu probleme penale din Guvern, pe lista de remanieri a premierul Mihai Tudose mai sunt Răzvan Cuc (Transporturi) şi Florian Bodog (Sănătate). Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în ciuda gafelor monumentale, ar putea rămâne în continuare în Executiv, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite