Scântei între Băsescu şi Ponta la CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului nu şi-a îndulcit atitudinea faţă de premier
Şeful statului nu şi-a îndulcit atitudinea faţă de premier

Şedinţa de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) i-a adus faţă în faţă, pentru prima dată după referendumul din 29 iulie, pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Prima întrevedere a adus şi primele scântei, iar premierul Ponta a plecat din şedinţă după aproximativ jumătate de oră. Discuţiile în contradictoriu dintre cei doi ar fi pornit  chiar de la miza întâlnirii, şi anume „strategia pentru refacerea credibilităţii României".

Ponta l-a delegat pe ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, să îl reprezinte în continuarea şedinţei CSAT.

După încheierea discuţiilor, Preşedinţia a transmis presei imaginile video filmate pe parcursul şedinţei. În prima parte a imaginilor se pot observa toţi membrii CSAT aşezaţi la masa reuniunii, fiind gol numai scaunul premierului Victor Ponta.  În secvenţele ulterioare se poate observa că şi premierul Victor Ponta a participat la o parte a şedinţei.

După şedinţă, Preşedinţia a emis un comunicat potrivit căruia toţi membrii CSAT au primit invitaţia în 13 septembrie, adică în termenul legal de cel puţin 10 zile.
Ponta susţinuse miercuri că nu ştie dacă va participa la CSAT pentru că a a aflat de şedinţă „în ultimul moment".

Vom achiziţiona avioane multirol

Membrii CSAT au aprobat, în şedinţa de joi, programul „Avion multirol al Forţelor Aeriene". Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a prezentat demersurile întreprinse în vederea iniţierii acestui program.

Corneliu Dobriţoiu a mai anunţat că avioanele multirol F-16 vor fi achiziţionate din Portugalia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite