Rovana Plumb: „Dacă domnul Dragnea a declarat că preţurile nu vor creşte, aşa va fi“. România se îndreaptă spre prăpastie. Şi noi cu ea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este filonul filosofic al celor care conduc azi România. E suficient să spună un lider ceva, să scrie în Programul de guvernare (PG), ca lucrurile să se şi întâmple. O fractură logică mai mare decât asta n-am întâlnit.

Economia, societatea, mai ales după globalizare, evoluează după legi proprii, care nu ţin cont de ce spune un lider politic, de legile pe care le emit aceşti lideri autişti, în dispreţul legilor naturale care guvernează economia şi societatea. Doar în capul lui Ceauşescu exista ideea că ce spune el e sfânt. Cum a sfârşit, se ştie.

De la premier la liderii Coaliţiei există ideea, convingerea, că BNR poate controla tot ce mişcă în piaţa financiar-bancară, indiferent de prostiile şi gafele pe care le face guvernul. BNR a aruncat deja în piaţă circa 4 miliarde de euro pentru a corecta erorile executivului, dar dacă o ţine în ritmul acesta va ajunge ca în 1996: câteva sute de milioane euro în visteria ţării.

Nici nu ai cu cine să vorbeşti, cei de la conducere sunt loviţi de un autism comunist. Ei nu înţeleg că trăim alte vremuri, că nu e suficient să scrie în PG, conceput de doi oameni fără legătură cu economia, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, pentru ca să se şi întâmple.

Şi Tudorel Toader suferă de acelaşi autism. A declarat că nu negociază proiectul legilor justiţiei, că el este mai deştept decât ceilalţi magistraţi. Nu-l impresionează faptul că 2700 de magistraţi sunt împotriva acestui proiect, că asociaţiile de magistraţi şi şefa ICCJ nu sunt de acord cu acest proiect. Comunist şi el.

Legea salarizării este contestată de sindicate, cu manifestaţii de stradă. Sindicatele au calculat că prin trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor se alege praful de măririle salariale. Şi este vorba de salariaţii din sistemul bugetar. Cei din privat vor fi clar atinşi la buzunare de această măsură, nu există pârghii legale care să oblige patronii să le mărească corespunzător salariile. Doar ministrul Muncii, lovită de acelaşi autism, explică în continuare ce fericire va aduce această măsură pentru toţi salariaţii.

Nu mai vorbim de toate măsurile din domeniul fiscalităţii, care în loc să umple sacul bugetar mai rău îl golesc. Dar actualii conducători nu înţeleg nimic. Merg mai departe, autişti, spre prăpastia în care a căzut şi Grecia. Şi noi odată cu ei.

Cresc preţurile la combustibil, la energia electrică, la gaze, iar premierul a descoperit vinovatul: uraganul! Câtă încredere poţi avea în premieri cu un mod atât de rudimentar de gândire!

Siderant este faptul că o ţară întreagă simte în buzunar preţul la benzină, iar miniştrii răspund ba că n-au carnet, ba că n-au maşină, ba că soţia, ba că n-au mai pus benzină din vară. Despre energia electrică şi gazele naturale probabil ar spune că stau în întuneric şi frig, nu cheltuiesc, dar muncesc pe brânci pentru ţară. Pentru că, nu-i aşa, uraganul acela cumplit de care ne spune dl Tudose a măturat şi România, scumpind toate cele.

Într-o ţară normală, europeană, acest guvern de incompetenţi zbura de mult. Nu şi în România.

De data aceasta are dreptate Vasile Ernu: „Iar partea şi mai tragică ţine de faptul că resursele umane ale partidelor şi ale statului devin accelerat de o calitate tot mai slabă. Cred că România nu a mai trecut printr-o criză a cadrelor de partid şi de stat de nivelul acesta din anii 50. Iar acest fapt e cu adevărat foarte grav. De ce se întîmplă acest lucru? Asta e deja o tema aparte....

O tema aparte, dar care trebuie analizată şi căreia să i se găsească soluţii. Când vom fi deja în prăpastie, va fi prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite