România, în a doua zi de Referendum

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiei tradiţionale româneşti, aşa cum ar urma să fie ea redefinită ca urmare a validării Referendumului din weekend şi după modificarea Constituţiei, îi merge deja evident  mai prost începând cu data  de 1 octombrie.

Cu sau fără redefinire, familia tradiţională ca şi ceilalţi cetăţeni ai României va avea de plătit mai mult pentru gaze şi lumină, iar creşterile de preţuri la utilităţi se vor reflecta curând şi în celelalte preţuri.

Familia, redefinită ca unirea dintre un bărbat şi o femeie va avea în sarcină mai multe datorii căci guvernul este silit să se împrumute iarăşi pentru ca ţara să nu intre în colaps economic, iar împrumuturile sunt din ce în ce mai costisitoare. Le vor plăti soţii, bărbat şi femeie, dar şi cei ce vor rezulta din unirea lor.

Foarte curând, copiii familiei tradiţionale vor avea la dispoziţie şi mai puţine şcoli, şi mai puţini profesori fiindcă Inspectoratele şcolare sunt în fierbere şi trebuie să reducă, conform unui ordin emis în luna august de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa-Pamblică, peste 4000 de posturi didactice şi nedidactice. Pare-se că dl. Darius Vâlcov, Sfântul Petru al Raiului pesedist, plănuieşte şi închiderea a câtorva zeci de spitale fiindcă nu mai sunt bani de medicamente, utilităţi şi salarii.

Însă în vreme ce pentru familia tradiţională viitorul se anunţă din ce în ce mai sumbru, coaliţia PSD-ALDE îşi vede de interesele proprii. Se ciondăneşte pe legea offshore fiindcă pare-se că dl. Dragnea s-a dovedit din cale afară de hulpav, chiar mai hulpav decât admite gustul şi el rabelaisian al d-lui Varujan Vosganian, strategul economic al partidului d-lui Tăriceanu. Negociază cu asiduitate pe tema modificărilor urgente la legile justiţiei iar dl. Tudorel Toader nu ştie cum să se mai dea pe brazdă spre a fi atât pe placul d-lui Dragnea cât şi în voia d-lui Tăriceanu astfel încât să îşi salveze postul şi să nu devină mai devreme decât credea notar public, se ceartă cât şi cum să preia din recomandările Comisiei de la Veneţia şi cum să rezolve problema amnistiei şi graţierii. Coaliţia a profitat de hărmălaia ori de zgomotul de fond prilejuite de disputele în jurul Referendumului şi şi-a văzut de interesele proprii.

A mai picat şi pleaşca arestării în Costa Rica a amicelor de suflet şi de matrapazlâcuri ale fostului preşedinte, dl. Traian Băsescu, doamnele Elena Udrea şi Alina Bica, pleaşcă de care coaliţia a ştiut iarăşi să profite spre a deturna atenţia populaţiei de la adevăratele probleme ale societăţii româneşti de astăzi. Sărăcia, scumpirile şi inflaţia în cascadă, nesiguranţa locurilor de muncă, tot mai îngrijorătoarea îndepărtare de Europa, orbanizarea şi erdoganizarea României, apropierea crizei economice. O criză  pe care mintiuca ministrului de Finanţe, dl. Eugen Orlando Teodorovici speră să o gonească cu ajutorul deciziilor de impunere pe care ANAF le va trimite luna viitoare pe adresele a cel puţin 2 milioane de contribuabili.

Acesta este un tablou cum nu se poate mai sumar al României, aşa cum arată ea în a doua zi de Referendum. Pentru care s-au cheltuit aiurea 40 de milioane de euro. Se poate însă ca, până la sfârşitul anului, realitatea vieţii de zi cu zi să devină încă şi mai sumbră. Ce contează? Familia tradiţională este garantată de Liviu Dragnea şi de domnişoara Tănase, de Tăriceanu şi de a cincea lui nevastă, o situaţie cum nu se poate mai tradiţională şi mai conformă tradiţiei strămoşeşti pentru care ştim bine că divorţul e în firea lucrurilor,  şi de bunul român corigent la limba română Viorica Vasilica Dăncilă.

Comentariu apărut concomitent pe blogurile adevărul.ro şi pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite