ROBOR dă o lovitură de stat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oare de ce a crescut ROBOR?
Oare de ce a crescut ROBOR?

Premierul Tudose a identificat un alt mare inamic al guvernării PSD, în persoana numitului ROBOR. Acest sabotor al programului de guvernare îşi face de cap, în timp ce „colegii” de la BNR sunt plecaţi de acasă, după cum spune Tudose. N-ar fi bine ca, în în loc să se ocupe de Belina, procurorii DNA să-l ia la întrebări pe periculosul ROBOR?

În programul de guvernare nu scrie nimic despre creşterea indicelui ROBOR. În ciuda acestui lucru, în mod cu totul duşmănos, indicele respectiv de care depinde dobânda pentru cei care au credite, se duce abrupt în sus.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu preţul la carburanţi după introducerea supra-accizei. Premierul Tudose şi-a dat cuvântul că nu se va majora niciun preţ, pentru că aşa îi spunea dumnealui geana stângă, alta ar fi fost situaţia dacă i s-ar fi bătut geana dreaptă, atunci, da, preţurile ar fi crescut. Şi nici bobii nu au arătat altceva, iar prezicătoarele angajate la Guvern pe post de analişti financiari au fost de aceeaşi părere.

Dar, în ciuda, tuturor asigurărilor, ROBOR şi preţul la benzină s-au apucat să crească. În faţa unei asemenea sfidări, trebuie luate măsuri. Unde mai pui, că gazele şi curentul electric s-au scumpit la rândul lor.

E lovitură de stat! ROBOR şi restul dau o lovitură de stat! E nevoie urgentă de o comisie parlamentară de anchetă! Să se verifice! Să se ia declaraţii! Să se demaşte duşmanii poporului! Cum s-a întâmplat cu anchetarea găurii din bugetul guvernării Cioloş sau cu frauda alegerilor prezidenţiale din 2009!

Iar, până atunci, toate preţurile să scadă la loc, pentru că nici Tăriceanu, nici Pop, nu au văzut vreo creştere la pompă. Ceea ce dovedeşte clar că este o conspiraţie. Când se duc oficialii la benzinărie, preţul afişat este cel normal, când ajunge poporul, găseşte preţul majorat.

N-ar fi oare mai bine să fie arestat ROBOR? De ce umblă liber?

Sau să se stabilească nivelul ROBOR în şedinţa PSD? Ce ar fi rău în asta? Partidul analizează şi stabileşte în mod just nivelul dobânzilor. După care fixează şi cursul de schimb.

Din păcate pentru PSD, toate acestea nu pot fi decât visuri. Ceea ce niciun politician nu a reuşit şi nu va reuşi vreodată este să supună legile economiei. De când este la guvernare, PSD ia măsuri antieconomice. Măreşte cheltuielile şi scade veniturile la buget. Măsurile populiste aduc votanţi pe termen scurt, ceea ce se vede, partidul situându-se, de departe, pe primul loc în sondajele de opinie.

Dar efectele apar inevitabil. Deficitele cresc alarmant. Importurile explodează. Prea mulţi bani în piaţă cresc presiunile inflaţioniste. Preţurile încep să se majoreze. Dobânzile trebuie şi ele să crească. În plus, la nivel global, epoca banilor ieftini s-a terminat. Injectarea de bani în economie pentru a se evita repetarea Marii Depresii a fost o metodă folosită din plin în Statele Unite şi în Europa pentru a nu lăsa economia să se prăbuşească. Acum, acest ciclu s-a încheiat.

Ca de fiecare dată, evoluţiile mondiale prind România în momentul cel mai prost datorită politicilor iresponsabile ale propriilor guvernanţi. Mai ţineţi minte anul 2008 când Tăriceanu cheltuia banii bugetului cu două mâini şi asigura pe toată lumea că nu va veni criza? Acelaşi Tăriceanu spune astăzi că nu există scumpiri la benzină şi motorină. Nu e greu să-ţi imaginezi ce va urma.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite