Risc major pentru România: calitatea execrabilă a conducătorilor. „Dacă aşa spune Liviu Dragnea, aşa va fi“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai întâi, există un risc major pentru România? Aproape fiecare cetăţean se simte în nesiguranţă, nu vede o perspectiva clară a evoluţiei României în următoarele luni. O listă scurtă care justifică afirmaţia gravă din enunţ:

  • sute de mii de români pe străzi, manifestând împotriva reîncălecării justiţiei
  • zeci de mii de sindicalişti protestând împotriva legilor salarizării
  • ambasadori ai ţărilor partenere vin în biroul premierului şi al ministrului Justiţiei, speriaţi de ce se întâmplă în România
  • peste 3000 de magistraţi fac opoziţie ministrului Justiţiei
  • nesiguranţa resurselor bugetare pentru plata pensiilor şi salariilor

Cum se cheamă situaţia aceasta?

Să privim acum clasa conducătoare

Un guvern caricatură, în care miniştrii sunt ba analfabeţi, ba fac omagiul oilor, dau vina pe uragane, fac scenarii fanteziste privind pensiile şi salariile, avansează proiecte de legi pe care le retrag apoi la presiunea breslelor.

Românii adevăraţi, de calitate, inteligenţi, cultivaţi şi profesionişti nu sunt în politică. De ce? O altă discuţie, poate în alt articol.

Premierul Tudose zice că uraganele sunt de vină pentru creşterea preţurilor la combustibili. Uită un lucru: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi. „Patronează” un guvern de incapabili, dar e „patronat” la rândul său de Dragnea. De aceea nu poate scăpa de miniştrii analfabeţi şi agramaţi care fac rău imaginii României, nu doar guvernului.

Premierul Tudose are ce are împotriva băncilor şi cardurilor. Nu-şi primeşte salariul pe card de ...frică. Umblă cu punga de bani după el când îşi face cumpărăturile.

„Proiecţia” bugetară a fost realizată de 3 oameni: Darius Vâlcov, Liviu Dragnea şi Olguta Vasilescu. În mare secret şi fără feedback din partea specialiştilor, mai ales că nici unul dintre cei trei nu este specialist în domeniu.

A rezultat o „fantezie” bună de romanele SF, care în fiecare lună se dovedeşte a fi ilogică, precară, imposibil de pus în practică, din care nimeni nu intelge nimic.

Dragnea spune că da, vor creşte salariile, dar vor scădea veniturile! Contribuţiile sociale se mută de la angajatori la angajat, dar salariile angajaţilor, în special cele din privat, nu se vor micşora!

O aiureală totală, o zăpăceală din care nu se înţelege nimic! Nici sindicatele nu înţeleg. După zeci de ore de convorbiri cu miniştrii şi cu şeful guvernului, au rămas tot în ceaţă, au scos sindicaliştii pe străzi. Şi suntem abia la începutul manifestaţiilor de stradă.

Sindicatele au calculat că la 100.000 de bugetari salariile vor scădea după 1 ianuarie 2018, iar creşterea finală, pe net, va fi de cel mult 4%, nici gând de 25%, cât a promis PSD. Mai înţelege cineva ceva?

Tudorel Toader după ce se bate cu pumnul în piept că nu negociază pachetul de legi privind justiţia, acum o dă cotită, să mai vedem, încă nu e gata, să cerem opinia Comisiei de la Veneţia. S-a speriat de petiţia semnată de peste 3000 de magistraţi care îi cer să renunţe la acest pachet de legi care echivalează cu subordonarea magistraţilor politicului, cu pierderea independenţei justiţiei.

Liviu Pop se ocupă de orice-i trece prin cap, dar nu de problemele esenţiale ale educaţiei. De manuale de sport, de Legea manualului unic, de interzicerea auxiliarelor, de orice dar nu de: abandonul şcolar; curricula veche de 50 de ani; şcoala românească la coada clasamentelor internaţionale; lipsa meseriaşilor din piaţa muncii; lipsa manualelor; cancerul plagiatelor; tinerii capabili nu sunt motivaţi să vină în învăţământ etc.

Olguta Vasilescu, posibil autoarea legii salarizării, cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, din care nimeni nu înţelege mai nimic. A şi fost amânată până la 1 ianuarie pentru că nu există resursele bugetare necesare. Acum vrea să scoată o nouă Lege a pensiilor, care presupune recalcularea a 5 milioane de pensii! Ce resurse de oameni, de logistică, în cât timp, după ce criterii se vor stabili noile pensii, nimeni nu ştie. Procedează exact ca la Legea salarizării, din care nimeni nu mai înţelege nimic.

Absenţa studiilor de impact, a simulărilor a condus la dezastrul din guvernarea actuală. Rovana Plumb a găsit înlocuitor pentru aceste studii şi simulări: dacă spune Liviu Dragnea, aşa va fi!

Aceasta este de fapt filosofia actualei guvernări, ilustrată foarte bine de către Rovana Plumb. Nu sunt necesari specialişti şi analize. E suficient ce spune Liviu Dragnea. Exact ca în vremea lui Ceauşescu.

Grav este că de plătit plătesc românii pentru calitatea execrabilă a politicienilor de azi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite