Revoltător. Sporuri de până la 3.000 de lei date angajaţilor din Parlament pentru munca în „condiţii vătămătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu doar parlamentarii primesc sume considerabile, ci şi persoanele aflate în funcţii de conducere în personalul angajat al Senatului şi Camerei Deputaţilor. FOTO Mediafax
Nu doar parlamentarii primesc sume considerabile, ci şi persoanele aflate în funcţii de conducere în personalul angajat al Senatului şi Camerei Deputaţilor. FOTO Mediafax

Grilele de salarizare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, valabile la data de 31 martie 2018, arată că personalul din Parlament primeşte spor pentru condiţii vătămătoare care porneşte de la 285 de lei şi poate ajunge, în cazul secretarilor generali ai celor două Camere, la 3.000 de lei.

Camera Deputaţilor şi Senatul au făcut publice noile grile de salarizare, în acestea fiind prinse, pe lângă salariile de bază. şi sporurile. Potrivit datelor din anexele puse pe site-ul celor două Camere, putem observa că secretarii generali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi-au dat spor de condiţii vătămătoare de 15%, ceea ce înseamnă câte 3.029 de lei la salariu. 

Pe de altă parte, un şef de departament poate primi un spor de condiţii vătămătoare cuprins între 2.064 de lei şi 2.315, în timp ce director general din cadrul unei Camere a Parlamentului primeşte un spor pentru condiţii vătămătoare cuprins între 1.962 şi 2.315. 

Cele mai mici sporuri pentru condiţii vătămătoare le au muncitorii necalificaţi. Astfel, aceştia au un spor curpins între 285 şi 325 de lei. De asemenea, funcţionarii care au meserii mai riscante, cum ar fi zugravii, strungarii, electricienii sau sudorii au sporuri cuprinse 374 şi 444 de lei.   

Lista Functiilor Specifice Parlamentului Romaniei Senat 

Lista Cu Salariile Si Sporurile Pentru Functionarii Camerei Deputatilor 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite