Reîncepe războiul în PSD. Buzatu sare la gâtul lui Ciolacu: A dat o lovitură de partid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că preluarea şefiei PSD pe o perioadă interimară de către Marcel Ciolacu poate fi descrisă ca "o lovitură de partid". Social-democratul a explicat că acest lucru nu are aprobarea unei structuri decizionale şi astfel încalcă statutul partidului.

„Dacă a dat o lovitură, nu ştiu cum să o calific, o lovitură de partid, că nu e de stat lovitura aceasta. Cred că trebuie să ne calmăm cu toţii. Întotdeauna, în momentele neplăcute ale pierderii alegerilor într-un partid sunt frământări, e o situaţie de criză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem raţiunea, să ne aruncăm tot felul de calităţi, de salvatori. Nu e nimeni la dispoziţia celuilalt”, a afirmat  Dumitru Buzatu, într-o inrerveţie la Antena 3, întrebat dacă vede preluarea preşedinţiei interimare a PSD drept o „lovitură”.

Liderul PSD Vaslui a cerut ca decizia să fie luată în forurile statutare, nu în grupuri de cinci-şase persoane. „Nu a avut loc nicio întâlnire statutară a structurii decizionale care să pună problema viitorului partidului, viitorului preşedintelui partidului care a candidat. Nu este o problemă, dar nu cred că în felul acesta se poate rezolva. Dacă cineva doreşte să o rezolve în felul acesta, eu cred că el deja a încălcat nişte reguli statutare, acelea de a discuta toate lucrurile acestea care ne privesc pe toţi nu în întâlniri gen cinci, şase, şapte oameni ci în structuri consacrate statutar ale PSD", a completat Buzatu.

De asemenea, acesta a precizat că a refuzat invitaţia de a participa la întâlnirea dintre preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderii organizaţiilor judeţene.

Viorica Dăncilă urmează să-şi anunţe colegii de partid,la Comitetul Executiv de marţi seară, că va demisiona de la şefia PSD, potrivit unor surse politice. Dăncilă va primi în schimb şefia PSD Teleorman şi a OFSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite