Realitatea paralelă în care trăieşte ministrul pentru IMM-uri: Peste 70% dintre românii plecaţi din ţară doresc să se întoarcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în ţară în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condiţiile necesare, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferinţă pe tema dezvoltării IMM-urilor

"România are o problemă demografică, inclusiv cu numărul nou-născuţilor şi cu îmbătrânirea populaţiei. În acelaşi timp, avem un număr foarte mare de români plecaţi din ţară, între patru şi cinci milioane de români. Să ştiţi că mulţi dintre ei vor să se întoarcă în România. Noi am primit un studiu în acest sens şi peste 70% din românii plecaţi îşi doresc să se întoarcă în următorii cinci ani în România. 40% din cei plecaţi s-ar întoarce şi mai devreme de trei ani", a susţinut ministrul.

În opinia sa, România ar trebui să acorde o atenţie sporită acestei probleme.

"Există soluţii şi chiar o să venim cu propuneri în acest sens, pentru că eu cred că este un potenţial foarte mare. Mulţi români doresc să se întoarcă în ţară, dar trebuie să le creăm infrastructura necesară ca să se poată întoarce", a continuat Laufer.

El a amitit că o mare problemă cu forţa de muncă se regăseşte în special în zona de vest a ţării.

"Există anumite zone în România care s-au aglomerat foarte tare, mai ales partea de vest şi acolo, astăzi, a devenit o strategie de business cum să se aducă forţă suplimentară de muncă în acea zonă. Studenţii din Iaşi, spre exemplu, dar nu doar de acolo, primesc oferte în ultimul an de facultate să vină în Timişoara, Arad sau Cluj", a mai spus ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite