Reacţia emoţionantă pe care au avut-o românii după „primirea lipsită de respect“ a premierului japonez: şi-au cerut scuze în locul demnitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După primirea ruşinoasă a lui Shinzo Abe, primul premier al Japoniei care a vizitat România, mai mulţi români au lăsat mesaje  pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei în România, în care şi-au cerut scuze pentru „lipsa de curtoazie“  a autorităţilor, potrivit Mediafax.

Câteva dintre mesajele lăsate de români la postarea de Facebook în care este anunţată vizita premierului Shinzo Abe în România:

mesaje ambasada
mesaje ambasada

Guvernul a anulat ceremonia oficială de primire a lui Shinzo Abe, primul premier al Japoniei care a vizitat România. Abe avea programată o întâlnire cu Mihai Tudose, însă, cu o seară înainte, PSD şi-a trântit pentru a doua oară premierul. Iar Tudose, în semn de răzbunare, n-a vrut să asigure interimarul, aşa că Abe, care a sosit în România alături de importanţi oameni de afaceri, în loc să fie primit la Guvern, a fost plimbat prin Muzeul Satului.

„Îmi pare bine că am vizitat Grădina Japoneză din Bucureşti şi mulţumesc pentru primirea foarte călduroasă care mi s-a făcut în această ţară, în România“, a spus, protocolar, Shinzo Abe. În acest timp, delegaţia oficială japoneză a fost primită pe uşa din dos la Palatul Victoria de reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc. „Demisia domnului premier Tudose a făcut imposibilă întâlnirea din punct de vedere protocolar la nivelul Guvernului. Era nevoie de şefi de Guvern, adică de persoane la acelaşi nivel. Am avut o discuţie cu delegaţia japonează şi au înţeles foarte bine. S-au întâmplat asemenea lucruri şi în alte ţări“, a spus ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. 

Liderul PSD Liviu Dragnea, care a provocat noua criză politică, n-a avut mustrări de conştiinţă. „Vicepremierul japonez s-a întâlnit cu vicepremierul României, iar premierul s-a întâlnit cu preşedintele. A fost o întâlnire bună“, a spus Dragnea. Într-adevăr, spre seară, Shinzo Abe a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. „Am decis împreună cu domnul prim-ministru Abe să lansăm demersurile necesare pentru ca, în viitorul nu foarte îndepărtat, să ridicăm relaţia dintre România şi Japonia la nivel de Parteneriat Strategic“, a spus şeful statului.

Te-ar putea interesa şi:

Cum şi-a bătut joc PSD de vizita istorică a premierului Japoniei

Euronews: E cineva aici? Shinzo Abe a venit într-un moment prost în România

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite