Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, despre obiectivele României în negocierile pentru Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Dobrovolschi FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Mădălina Dobrovolschi FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a susţinut, vineri, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, unde a prezentat obiectivele pe care le urmăreşte România la negocierile pentru Brexit, obiective ce vor fi prezentate de preşedinte la summint-ul extraordinar de la Bruxelles.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvând al preşedintelui Klaus Iohannis, a vorbit, într-o declaraţie de presă, despre obiectivele României în negocierile pentru Brexit.

Fragment din declaraţia de presă:

„Preşedintele Klaus Iohannis se va afla mâine la Bruxelles, la Consiliul European în formatul 27, asta după ce Marea Britanie a activat articolul 50. Este o reuniune specială pentru că se intenţionează găsirea unui mandat general de negociere, adică un mandat de negociere care vor sta la baza discuţiilor cu Marea Britanie. Preşedintele Klaus Iohannis merge cu câteva obiective foarte clare: menţinerea unităţii celor 27 de stat membre, menţinerea integrităţii pieţei unice, abordarea graduală a negocierilor

Pentru România, obiectivul este protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie. Pentru fiecare cetăţean membru european este important să fie respectat dreptul la muncă, a studia.

În ceea ce priveşte angajamentele financiare, acordul de retragere va trebuie să prevadă asigurarea că Marea Britanie va respecta acordurile încheiate înaintea Brexitului, Marea Britanie, lucru subliniat de preşedinte, trebuie să rămână într-o relaţie strânsă cu Uniunea Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite