PSD, presa de partid şi „afacerea Valiza“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capul de afiş al ultimelor zile a fost, pentru opinia publică, ceea ce presa a numit „afacerea Valiza“. Adică geamantanul misterios pe care un om simplu din Teleorman l-ar fi găsit în ograda proprie şi care ar conţine mii de documente despre afacerile veroase ale din ce în ce mai celebrei, în sensul negativ al termenului, firme „Tel Drum“.

Găsitorul nu a dat fuguţa să predea Poliţiei valiza cu pricina, nu a sunat la 112 spre a raporta urgenţa, nu a alertat Poliţia, ci s-a adresat unui organ de presă, şi anume Rise Project, cunoscut în rândul populaţiei informate pentru calitatea şi intransigenţa anchetelor sale vizând multe afaceri deocheate ale vârfurilor puterii actuale. Ale d-lui Liviu Nicolae Dragnea însuşi, despre care toată lumea, mai puţin ilustra lui persoană, pretinde că ar fi legat cu mii de fire de afacerile defel curate ale firmei cu pricina, intrată demult în vizorul OLAF.

De sâmbătă seara încoace s-au făcut nenumărate glume pe reţelele sociale, s-au construit scenarii, Realitatea tv a susţinut că ar deţine informaţii certe referitoare la implicarea în poveste a generalului Florian Coldea, fostul nr. 2 din SRI, care astfel ar dori să îi dea lovitura de graţie preşedintelui PSD. Şi aceasta fiindcă valiza cu pricina ar conţine dovezi irefutabile care documentează fără putinţă de tăgadă cât de mânjit şi de corupt ar fi al treilea om în Stat. Rise Project a anunţat că va publica începând de astăzi documentele cu pricina. Iată însă că tot Realitatea a devansat operaţiunea făcând publice o seamă de documente care lasă impresia de autenticitate, dar care nu sunt neapărat incriminatorii la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Mult mai cu musca pe căciulă se arată a fi odrasla acestuia, dl. Valentin Ştefan Dragnea, pe care transcrierea unei convorbiri telefonice îl arată a fi în foarte bune relaţii cu directorul general al firmei, un oarecare domn Pitiş.

Dacă Realitatea tv, despre care ştim că se află în puternice raporturi de adversitate cu întreaga conducere a PSD nu doar cu dl. Liviu Dragnea, a întors deja pe toate părţile posibilele implicaţii ale conţinutului valizei, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte televiziuni recunoscute drept fidele puterii actuale. Recentele dezvăluiri ale comisarului european Corina Creţu referitoare la cumpărarea unei părţi a presei ar putea reprezenta o explicaţie pentru tăcerea mormântală a agitatorilor de pe la România tv sau Antena 3.

Nu se ocupă de afacerea cu pricina nici măcar dl. Ion Cristoiu, despre care ştim cât de ahtiat de senzaţionalism şi ce mare amator de scenarii este. Fondatorul Evenimentului zilei se ocupă, atât pe cristoiublog, cât şi în „ziarul cu bulină roşie“, de cultul personalităţii proprii, transcriind conştiincios ample fragmente dintr-un interviu acordat unei ziariste de la Jurnalul Naţional. Fiţuica famigliei Voiculescu pe care, în mod sigur, nu o mai citeşte nimeni. În tot acel şuvoi de vorbe care constituie esenţa interviului din care citează cu sfinţenie însuşi intervievatul, Ion Cristoiu face o afirmaţie al cărei adevăr nu poate fi contestat de nimeni. Şi anume că nici un pesedist cu scaun la cap nu poate crede că plecarea de la conducerea partidului a d-lui Liviu Dragnea nu va însemna şi încheierea guvernării social-democraţilor români. Oricât de mare ar fi tupeul şi nesimţirea acestora, este inimaginabil că ei vor mai putea rămâne la comanda ţării dacă se va dovedi cu acte, cu extrase de cont, cu documente găsite în memoria computerelor cât de corupt a fost şi este cel care i-a condus şi pe care până în urmă cu câteva luni cu toţii îl priveau cu veneraţie. Vă reamintiţi cu câtă dragoste rostea până mai deunăzi sintagma „domnul preşedinte Liviu Dragnea“ rebela de astăzi Gabriela Firea sau câte certificate de infailibilitate îi emitea aceluiaşi domn Dragnea ministrul la pătrat Rovana Plumb?

În cursul zilei de ieri nici pesediştii nu s-au grăbit să comenteze „afacerea Valiza“. Au evitat să răspundă invitaţiilor de a o face la televiziunile „neprietene“. O excepţie. Dl. Buzatu de la PSD Vaslui care a preferat să arunce totul în derizoriu. Rămâne de văzut dacă şi în ce fel CExN de astăzi al PSD va aborda problema. Rămâne de văzut şi ce conţin fragmentele promise pentru astăzi de Rise Project.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite