PSD pregăteşte congres după congres. Prezidenţiabilul, stabilit în luna iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut profilul candidatului PSD la alegerile prezidenţiale şi a explicat că acesta trebuie să fie o persoană cunoscută, şi „un om echilibrat”. Dăncilă a mai afirmat că numele candidatului va fi stabilit în urma unui congres organizat în luna iulie.

„E un partid mare, avem oameni valoroşi, sunt opinii diferite, dar eu ştiu că ori de câte ori acest partid a fost în cumpănă s-a unit. Şi eu sper să facem acest lucru. Dincolo de candidaţi, e important să unim partidul”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi o variantă bună pentru prezidenţiale, premierul nu a oferit un răspuns concret şi a explicat că ar trebui să fie o persoană cunoscută, indiferent că e femeie sau bărbat.

„Mi-ar plăcea ca cineva cunoscut să candidze la prezidenţiale. Fie că e femeie ori bărbat eu voi susţine candidatul nostru”, a afirmat prim-ministru.

În ce priveşte profilul candidatului PSD, liderul interimar al partidului e de părere că acesta ar trebui să fie echilibrat.

„Cred că românii doresc un om echilibrat, care să fie preşedintele tuturor românilor, un om care să nu împartă în partidul meu şi partidul altora. Cred că trebuie să fie un preşedinte mediator. Cred că preşedinte jucător am avut şi cred că românii nu îşi mai doresc un preşedinte jucător. Sper. Vom vedea la alegeri”, a adăugat Viorica Dăncilă.


„Eu cred că în luna iulie mai putem să facem un Congres, pentru că aşa e statutul ca prezideţiabilul să fie votat în Congres. Pentru că trebuie să facem mai multe sondaje. Tratăm cu foarte multă seriozitate acest lucru”, a conchis premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite