PSD a reinventat lupta de clasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este de-a dreptul fascinant tupeul cu care d-na Lia Olguţa Vasilescu găseşte în faţa camerelor de luat vederi sumedenie de explicaţii pentru aberaţiile din Legea salarizării, care nu e nici unică, nici unitară. Ca şi pentru relele rezultate din aşa-numita revoluţie fiscală.

Ambele avându-l drept principal autor pe cel socotit de dl. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, „un om de o valoare rară” poate şi pentru că dl. Darius Vâlcov îi stă alături, dacă nu cumva chiar îl egalează, la capitolul mişmaşuri, matrapazlâcuri şi afaceri murdare pe scară mare.

Dacă ar fi să-i dăm crezare marii italieniste niţelus plagiatoare socotită de mai-marii social-democraţilor români o ultra-competenţă în domeniul muncii şi justiţiei sociale, pachetul de legi care bulversează de la 1 ianuarie încoace viaţa a milioane de salariaţi căzuţi victimă unui experiment social care se pare că ne duce spre dezastru, dar şi patronatul, mediul de afaceri, multinaţionalele sunt perfecţiunea întruchipată. Cum se face însă că toate acele calculele care după socotelile d-nei Olguţa ar trebui să dea cu plus pe fluturaşele de salariu dau cu minus? Fiindcă povestea cu eroarea de comunicare, o marotă pesedistă, nu mai poate păcăli pe nimeni, doamna Lia Olguţa Vasilescu a inventat alte explicaţii. Ni le oferă generoasă. Mai corect spus, ne minte în faţă.

Pentru bugetari, Statul, Ministerul, ea personal s-au gândit la toate. Însă precum se poate constata cu ochiul liber,teoria este bună doar practica ne omoară. Şi aceasta din cauza a ceea ce doamna Lia Olguţa Vasilescu califică incompetenţa contabililor din teritoriu. Care nu ştiu să calculeze, care nu au înţeles că trebuie să transforme din pix part-time-ul în normă întreagă, care ţin doi fochişti în loc să angajeze numai unul. Partidul, Statul şi guvernul s-au gândit şi se gândesc la toate, mai nou o face şi doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, toţi oficialii îndrituiţi corectează inventiv şi peste noapte, prin genul de ordonanţe de urgenţă trei în una ceea ce d-na Olguţa admite că ar  putea fi mici erori sau neînsemnate neglijenţe. Cu toate acestea, realitatea se încăpăţânează a nu se supune întru totul voinţei doamnei ministru. Cam tot la fel cum se întîmpla pe vremea economiei de comandă, a comunismului şi a lui Nicolae Ceauşescu.

Şi pentru mediul privat doamna Lia Olguţa Vasilescu are pregătit un set întreg de motivaţii. Sunt sigur că pentru toate s-a informat temeinic. A mers chiar la bibliotecă (nu, nu din Alexandria- Teleorman fiindcă acolo aşa ceva se pare că nu mai există) şi a consultat bibliografia. A recitit două poeme, Serenada muncitorului de George Bacovia şi Patroane de Maria Banuş. Lectura Capitalului lui Marx i-ar cere prea mult timp Olguţei. Cele două poeme proletcultiste i-au ajuns doamnei, pardon, scuzaţi, tovarăşei ministru, spre a redescoperi deliciile luptei de clasă. Da, patronatul e de vină, el vrea să îşi maximizeze profitul pe seama angajaţilor, ce mai, s-a reîntors la faza acumulării primitive, mimează neînţelegerea profunzimilor şi generozitatea legilor Olguţei şi ale lui Darius, condamnatul la opt ani la închisoare  cu executare care rămâne pe mai departe consilier de Stat fiindcă fără el nu poate să supravieţuiască doamna Vasilica. Patronatul exploatează clasa muncitoare, subminează revoluţia fiscală cam tot la fel cum a subminat până în 1948, adică până la naţionalizare, revoluţia socialistă, drept pentru care tovarăşa Lia Olguţa Vasilescu îl înfierează mânioasă.Cu toate acestea, suma finală de primit înscrisă pe fluturaşul de salariu nu se schimbă. Nu le trece oare prin mintiucă domnului Dragnea, d-nei Olguţa, chiar d-lui. Vâlcov  să inventeze oare vreun nou Aiud, vreun Rîmnicu Sărat, vreo Gherla? Torţionarul Vişinescu le-ar putea oferi consultanţă de specialitate gratuită. Poate că astfel îi vor putea veni de hac în fine.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite