Prostii şi visuri istorice – marca Victor Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Megalomania, trufia, prostia, aroganţa fără măsură exprimate public, tare şi răspicat, să se ştie cine-i şeful, comandantul suprem, vor să rescrie istoria politică a României. După „naziştii şi comuniştii care au rescris istoria“, doar  căderea guvernului MRU, din urmă cu trei ani, a mai consemnat o realitate istorică de asemenea importanţă, în opinia visătorului politician, actual şef de executiv şi de partid Victoor Pooontaaaa.

Ce căderea Berlinului, sfârşitul celor două conflagraţii mondiale, căderea comunismului, ciocnirea civilizaţiilor? Căderea guvernului MRU a însemnat rescrierea istoriei, eveniment marcat recent, de marele şef Ponta, printr-o adunare uselistă de preamărire a propriei personalităţi, a faptelor, lucrurilor înfăptuite pentru ţară şi popor.

Demnitarul căţărat fără scrupule la vârful puterii executive a ţării se vede clar intrat în istoria României, ca un mare conducător al secolului XXI. Se vede în cărţile de istorie după care vor învăţa nepoţii şi strănepoţii noştri, prezentat cu poze şi fapte de vitejie, alături de Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Nicolae Ceauşescu şi alţi înaintaşi de seamă.

Personajul aproape că s-a inclus singur în manualele de istorie, considerându-se atotputernic, din moment ce se laudă că a dărâmat un guvern, MRU, a pus un preşedinte de ţară, pe liberalul Klaus, şi este aproape de a-şi înfăptui un vis promis boborului român, acela de a-i băga la închisoare pe Udrea şi Băsescu. Vis îndeplinit pe jumătate de către Ponta, cum singur a declamat entuziast la marea de admiratori uselişti, prin băgarea la răcoare a coanei Nuţi. Rămâne să şi-l completeze şi cu trimiterea lui Băse la „Beciul Domnesc“, dar pentru asta trebuie să depună eforturi serioase deoarece marinarul se ţine puternic de colacul de salvare.

Câtă aroganţă, lipsă de bun-simţ, de decenţă să te bagi singur în istoria unei ţări, prin astfel de fapte de vitejie! Noroc că sunt doar visuri apărute în mintea unor politicieni megalomani. Numai la astfel de politicieni români cred că se manifestă. Dacă lui Ceauşescu i-au trebuit 25 de ani şi o ţară întreagă de oameni, care au lucrat la cultul personalităţii acestuia, să intre în istorie, marelui şef Victoor Pooontaaa i-au fost suficienţi doar trei ani să rescrie istoria! Vă daţi seama câtă istorie ar putea să mai scrie în restul de 23 de ani, dacă ar putea. Unde ar putea duce acesta România?

Lăsând tonul ironic, probabil că personajul ar putea fi amintit peste ani şi rămas în memoria colectivă prin cu totul şi cu totul alte realizări şi înfăptuiri, de altă natură, care s-ar putea să nu-i facă mare cinste.

În loc de aniversarea unui astfel de eveniment „măreţ”, căderea guvernului MRU, şi trecerea în revistă a faptelor de „vitejie”, îi propun marelui şef Victor Ponta să analizeze alte lucruri şi realităţi româneşti, mult mai dure, mult mai grele, să facă o analiză la următoarele:

-să numere penalii din partid cercetaţi, anchetaţi şi condamnaţi; să numere penalii din guvern, din ultimii trei ani; să numere penalii din administraţie.

-să numere sutele de mii de slujbe promise românilor şi necreate.

-să numere tragediile, dramele zilnice ale românilor, copii sau adulţi, care mor zilnic, la porţile şi în incinta spitalelor din cauza sistemului.

-să numere şi să analizeze prostiile politice, istorice ale executivului şi formaţiunilor politice care l-au împins la vârful puterii.

Să vadă realitatea actuală şi să lase prostiile şi visurile istorice.

Nu toţi românii se mai lasă prostiţi de politicienii megalomani, dovadă stau şi reacţiile unora dintre ei la evenimentul creat de Ponta şi USL, reacţii dintre care redau doar câteva comentarii de pe reţelele sociale:

a sarbatori faptul ca ai daramat un guvern prin metode pe care astazi din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca a fost o lovitura de stat si pe care numai hotii si manipulatii nu o recunosc , nu-I altceva decat prostie si numai ponta putea sa propuna asta.sper ca romanii sa ia atitudine si…”

„Ii invita la eveniment si pe parlamentarii care au votat si sunt in puscarie sau sub supraveghere judiciara: Hrebenciuc, Fenechiu, Ghita”

„parca promitea mai putine taxe, someri mai putini, investitii, km autostrada. Din astea nu a realizat NIMIC si se lauda cu dosarele facute de Morar care a fost pus de Basescu.”„

Sa declari public ca PSD a avut in plan bagarea in inchisoare a lui Traian Basescu si a Elenei Udrea, depaseste limitele idioteniei, adica e mana ta faptul ca Udrea e in arest!?”

„Ce tare! Ponta pune la realizari ca Iohannis a ajuns presedinte! Culmea tupeului! Ar trebui sa puna la realizari ca in guvernarea Ponta a fost condamnat definitiv Voiculescu? Si Nastase... asta chiar de doua ori :))”

„Pentru un astfel de premier ,sint intradevar mari realizari .ati uitat sa mentionati si citi cetateni ati exilat.”

După cum se vede, circul creat şi prezentat cu surle şi trâmbiţe, de unii dintre atotputernicii zilei din România, nu ţine de foame, nu salvează vieţi şi nici nu rezolvă problemele românilor. Acest circ gratuit poate doar să aibă ţintă electorală, în perspectiva alegerilor de anul viitor, dar s-ar putea să funcţioneze ca un boomerang pentru regizorii care l-au pus în scenă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite