Primul proiect USR - Platforma România 100. Ce înseamnă „Comisia de Tăiat Hârtii 2“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Uniunea Salvaţi România şi Platforma România 100 au anunţat, joi seară, că vor relua procesul de debirocratizare a statului. Această primă colaborare este sub forma „Comisiei de Tăiat Hârtii 2“, o iniţiativă în care vor fi implicaţi, printre alţii, deputaţii Cristian Ghinea şi Cătălin Drulă, primul fiind ministru şi în Guvernul Cioloş.

Concret, USR şi ONG-ul condus de Dacian Cioloş îşi propun continuarea procesului de debirocratizare a instituţiilor publice din România şi simplificarea interacţiunii cetăţeanului cu statul, început de Guvernul tenhonocrat. Deputaţii USR Cristian Ghinea şi Cătălin Drulă au coordonat acest proiect în guvernul Cioloş, primul fiind şi iniţaitorul primei Comisii de tăiat hârtii.

Echipa USR, desemnată de Biroul Naţional al USR, să colaboreze cu România 100, pe acest proiect, este formată din Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Florina Presadă şi Stelian Ion, potrivit unui comunicat al formaţiunii.

„Proiectul «Comisia de Tăiat Hârtii 2» îşi propune să canalizeze energia civică şi politică pentru un efort comun de corectare a aberaţiilor birocratice. De aceea, Uniunea Salvaţi România şi România 100 caută voluntari care să ajute la identificarea de proiecte de legi care să ajute la debirocratizare, să monitorizeze instituţiile publice şi să realizeze recomandări pentru implementarea corectă a măsurilor de simplificare, precum şi să ofere sprijin pentru acţiuni legale“, precizează sursa menţionată. 

„Debirocratizarea începută la guvern este unul dintre lucrurile cu care mă mândresc cel mai mult din trecerea mea prin serviciul public. Sper că acest proiect USR, sprijinit de România100, să ne aducă noi motive de a fi mândri. Pentru publicul nostru tracasările continue pe care le suferă din partea instituţiilor publice sunt motive de nervi şi avem datoria de a continua debirocratizarea statului român”, a declarat, la rândul său, deputatul USR Cristian Ghinea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite