Primul pe lista demisiilor: Piedone

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristian piedone

Să nu trecem la linşaje publice, să lăsăm justiţia să îşi facă treaba atunci când vine vorba de vinovaţii de situaţia concretă de la Clubul Colectiv. Dar să cerem demisia unor oameni care prin activitatea lor de-a lungul vremii au contribuit la ceea ce s-a întâmplat. Şi să începem cu primul de pe această listă, nimeni altul decât ultra-votatul, ultra-celebrul, omul care şi-a transformat literalmente porecla în nume: Cristian Popescu Piedone.

De ce ar trebui să demisioneze Piedone? Simplu! Pentru că organele de control din primăria pe care o conduce nu au reuşit să prevină la timp tragedia. Este evident că nu angajaţii primăriei sunt direct responsabili de incendiu, dar ideea de a avea autorităţi competente care să urmărească aplicarea legii este primordială într-un stat funcţional. Dacă autorităţile nu reuşesc să îşi facă datoria, cel care le conduce şi care ar trebui să vegheze este primul care trebuie să îşi dea demisia. În cazul nostru, Cristian Popescu Piedone. 

Primarul este un om politic, votat de comunitate, nu inginer de structuri, nu specialist în incendii, nu om bun la toate, cum i-a plăcut lui Piedone să se prezinte în campania electorală. Ca om politic, datoria primarului este să se asigure că primăria funcţionează şi că ce a promis electoratului se şi întâmplă. Aşa că atunci când asişti la eşecul organismului pe care îl conduci, în calitatea ta de om politic, plus de edil de la momentul investirii în funcţie, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi dai imediat demisia. Eşecul primăriei este în primul rând eşecul primarului şi el trebuie să şi-l asume imediat şi fără discuţii. Actul firesc este demisia.  

Actualul primar al Sectorului 4 a primit 100.558 de voturi de la cetăţenii pe care îi păstoreşte, suficient de multe ca să fie ales şi să se urce pe cai mari în sectorul său. Mai mult, şansele sale la un nou mandat sunt uriaşe în sectorul 4, în timp ce conform unui sondaj IRES din septembrie, 51% din cetăţenii Capitalei l-ar vota pentru funcţia de Primar General. Alte sondaje îl dau pe prima poziţie în ceea ce priveşte notorietatea sa în Capitală, la o distanţă considerabilă de alţi lideri politici. O carieră de succes s-ar putea spune. O carieră de succes în cifre mai ales, pentru că în spatele lor se ascunde o realitate mizeră.

De-a lungul timpului, Piedone a fost implicat în diverse scandaluri, ba legate de administrarea departamentelor pe care le-a condus prin primărie, ba de carnetul obţinut mai mult decât dubios la Piteşti, unde a fost inclus pe rău famată listă a celor care făceau trafic cu permise auto. Toate acestea nu l-au împiedicat să ajungă un personaj politic important în Capitală, curtat de Elena Udrea, la un moment dat, bine înfipt în UNPR şi cu legături importante şi prin PSD. Cum ar veni, un produs de succes al clasei politice româneşti cu toate problemele ei. Asta ne spune că nici măcar nu visează la o demisie onorabilă şi o retragere din spaţiul public. La urma urmei nu avem niciun precedent aşa că s-ar zice că nu îi putem cere acest gest.

Dar, pentru că mii de oameni au mărşăluit în numele victimelor, tot mii de oameni ar trebui să îi ceară şi lui Piedone demisia, chiar dacă el va refuza să şi-o dea. De undeva trebuie începută curăţenia şi de ce să nu se înceapă cu cel mai apropiat nume politic de această tragedie? Nu ai fost în stare şi ai eşuat, trebuie să pleci! Cei 100.588 de oameni care l-au votat nu sunt nişte proşti, minţiţi şi păcăliţi. Sunt nişte bucureşteni normali cărora Piedone li s-a părut o opţiune bună. Ei sunt primii care ar trebui să îi ceară să plece. Pentru că aşa funcţionează o societate normală. Piedone e un om politic despre care ar mai trebui să se scrie doar că a demisionat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite