Primii contestatari ai lui Mihai Tudose: Norica Nicolai: Am votat contra. Problemele cu acuzaţia de plagiat sunt foarte importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai. FOTO Arhivă Adevărul
Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai. FOTO Arhivă Adevărul

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, luni, că în şedinţa Biroului Politic Central al partidului a votat împotriva propunerii de premier a lui Mihai Tudose, rezervele sale fiind generate de „o analiză atentă“ a activităţii sale. Un atac la adresa lui Tudose a venit şi din partea deputatului PSD Liviu Pleşoianu.

„Am votat contra pentru că daţi-mi voie ca în politică să am propria mea filosofie şi atitudine, să nu mă dezmint de ea. Eu înţeleg că suntem într-o coaliţie. Înţeleg foarte bine care au fost angajamentele în coaliţie. Este dreptul PSD să îşi desemneze primul-ministru, dar acesta va fi prim-ministrul României, nu al unui partid şi daţi-mi voie să am rezervele pe care le-am avut faţă de colegii mei. Nu le doresc a fi făcute publice şi să aştept decizia preşedintelui Iohannis“, a afirmat luni Norica Nicolai după şedinţa comună a Biroului Politic Central al ALDE şi a parlamentarilor partidului, potrivit Agerpres.

Nicolai a precizat că rezervele sale „au fost generate de o analiză atentă a activităţii domnului Tudose şi de ceea ce este public în activitatea domniei sale".

„Problemele cu acuzaţia de plagiat sunt foarte importante. Înţeleg că domnia sa şi-a retras teza, dar domnia sa nu este doamna Kovesi care să accepte să plagieze 5%, dar să rămână într-o funcţie. Eu cred că în politică trebuie să avem un anumit tip de responsabilitate şi de morală“, a mai spus europarlamentarul ALDE.  Nicolai a mai subliniat că miniştrii ALDE vor fi menţinuţi şi în viitorul Guvern pentru a sublinia că „şi-au făcut datoria"

Atac din rândul social-democraţilor

Un mesaj împotriva propunerii lui Mihai Tudose ca premier din partea PSD a venit şi din partea deputatului social-democrat Liviu Pleşoianu. „Nu voi vota noul guvern, cu Mihai Tudose în frunte! Ar fi împotriva tuturor lucrurilor în care cred. Nici eu, nici cei care ne-au votat nu suntem bătaia de joc a nimănui! Este lamentabil ce s-a întâmplat azi“, a declarat Pleşoianu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite