Primăria Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţial, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi este rândul judeţului Sibiu, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, oraş cu 137.000 de locuitori şi un buget de 321 milioane de lei.

Klaus Iohannis (FDGR)

Profesor, 52 de ani. Preşedintele FDGR la nivel naţional. Este primarul Sibiului din anul 2000, iar ultimele două mandate le-a câştigat din primul tur de scrutin, cu peste 80 la sută din voturile exprimate, într-un oraş în care etnicii germani reprezintă mai puţin de 2 la sută din populaţie.

În 2009, Iohannis a fost propus de către PNL şi PSD pentru postul de prim-ministru al României. Deţine împreună cu soţia sa şase imobile, trei case şi trei apartamente, toate în municipiul Sibiu.

Dragoş Floarea (USL)

Profesor, 35 de ani. Felicitat public la Sibiu de premierul Victor Ponta pentru „curajul" de a se înscrie în cursa pentru Primăria Sibiu, Dragoş Floarea este cunoscut mai degrabă de iubitorii baschetului din Sibiu, fiind un susţinător înfocat al echipei locale.

Candidatul USL a şi înfiinţat în anul 2010 un club de baschet pentru copii, pe care îl conduce, iar motto-ul său în viaţă este un citat aparţinând celebrului baschetbalist american Michael Jordan. Candidatul USL la Primăria Sibiu este căsătorit şi are doi băieţi.

Mariana Brunchea (PDL)

Economist, 46 de ani. Consilier local la Sibiu din anul 2008. Este vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL şi este puţin cunoscută pe plan local, dar a declarat despre sine că este „candidatul ideal în acest moment pentru postul de primar al municipiului Sibiu".

În ultima declaraţie de avere, Mariana Brunchea a trecut patru terenuri (trei pe numele soţului şi unul pe numele amândurora) şi două case, ambele pe numele soţului. De asemenea, are în conturi 10.150 de euro şi 55.000 de lei.

Ceilalţi candidați

- Liviu Nicolae Modran (Partidul Poporului). Doctor inginer electromecanic, profesor universitar, 64 de ani.

- Dorin Flucuş (Partidul România Mare). Avocat, 59 de ani.

- Ilie Creţu (Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat). Inginer, 53 de ani.

- Sebastian Ilie Cotoară (Partidul Verde). Inginer, 33 de ani.

- Alexandru Gheorghe (Partidul Naţional Democrat Creştin). Ofiţer în rezervă, 28 de ani.

- Ştefan Florin Nartea (Partidul Ecologist Român). Avocat, 33 de ani.

- Luminiţa Beldean (Partidul Poporului - Dan Diaconescu). Medic, conferenţiar universitar, 49 de ani.

Consiliul Judeţean Sibiu

Martin Bottesch (FDGR)

Profesor, 58 de ani. Este preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu din anul 2004, an în care FDGR a obţinut, cu 30 la sută din voturi, majoritatea în Consiliul Judeţean Sibiu. În anul 2008, Martin Bottesch şi-a câştigat cel de-al doilea mandat prin vot direct, el învingându-l în cursa electorală pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton, care a candidat atunci din partea PDL.

Cornel Ştirbeţ (PDL)

Jurist, 59 de ani. Preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Sibiu. Deputat la al treilea mandat în Parlamentul României. Ştirbeţ este celebru pentru greşelile de exprimare pe care le face, dar şi pentru faptul că în anul 2010 a ironizat într-o declaraţie politică scăderea TVA la alimente de bază la 5 la sută, măsură pe care însă chiar el o votase.

Ceilalţi candidați

- Ioan Cindrea (USL). Economist, profesor universitar, 54 de ani.

- Ioan Secaş (Uniunea Ecologistă din România). Inginer, 71 de ani.

- Emil David (PRM). Ziarist, 65 de ani.

- Gheorghe Buzdugan (Partidul Verde). Inginer mecanic, 68 de ani.

- Lucian Florin Dumitra (Partidul Ecologist Român). Inginer, 41 de ani.

- Dorin Cioabă (Alianţa Civică Democrată a Romilor). Jurist, 42 de ani.

- Maria Magdalena Ţiţonia (PP - DD). Economist, 32 de ani.

- Dan Condurat (Partidul Poporului - Legea Cojocaru). Avocat, 63 de ani.

Primăria Mediaş

- Teodor Neamţu (Partidul Democrat Liberal). Cadru militar, 57 de ani. Este primarul municipiului Mediaş din anul 2009, an în care a câştigat alegerile parţiale organizate după ce fostul primar, Daniel Thelmann, a murit răpus de o boală incurabilă. Neamţu a fost viceprimar al Mediaşului din 2004 până în 2009 şi este vicepreşedinte PDL Sibiu.

- Eugen Moraru (USL). Ofiţer, 55 de ani.

- Florin Maris Ivan (PRM). Economist, 36 de ani.

- Ion Lăzăroiu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu). Maistru mecanic, 56 de ani.

- Tudor Jeleriu (Partidul Verde). Inginer, 57 de ani.

- Gheorghe Roman (Independent). Inginer, deputat, 40 de ani.

Primăria Sălişte

- Teodor Dumitru Banciu (USL). Economist, 52 de ani. Teodor Dumitru Banciu candidează pentru cel de-al treilea mandat de primar al oraşului considerat capitală spirituală a Mărginimii Sibiului. La fel ca şi la alegerile trecute, Banciu îl va avea drept principal contracandidat pe Horaţiu Răcuciu, fost prefect al Sibiului din decembrie 2010 până în aprilie 2012.

- Horaţiu Răcuciu (PDL). Jurist, fost prefect, 33 de ani.

- Ioan Chisăliţă (PRM). Inginer, 70 de ani.

- Florin Nartea (Partidul Ecologist). Inginer, 61 de ani.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Prahova despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite