Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea: Nu candidez pentru Senat, rămân primar de Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Târgu-Mureșului, Dorin Florea
Primarul Târgu-Mureșului, Dorin Florea

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, care spunea că "în proporţie de 90%" va candida la Senat, a anunţat, vineri, că a decis să nu candideze la alegerile din decembrie, întrucât vrea să rămână primar al municipiului Târgu Mureş.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, nu apare pe listele de candidaţi ai ARD pentru Parlament depuse, vineri, la Biroul Electoral Judeţean Mureş, deşi el anunţa, în urmă cu câteva săptămâni, că intenţionează să candideze la Senat în Colegiul I Târgu Mureş. În acel colegiu a apărut numele fostului prefect Marius Paşcan, ceea ce a modificat şi lista anunţată de reprezentanţii ARD Mureş până acum la Camera Deputaţilor.

Florea a spus că a discutat cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi, deşi este pe lista aprobată de conducerea naţională a partidului, a decis să nu candideze, având în vedere sondajul de opinie făcut în oraş, potrivit căruia 67,1 la sută dintre cei circa 700 de cetăţeni întrebaţi ar fi spus că ar trebui să rămână primar al municipiului Târgu Mureş, scrie Mediafax.

"Nu mai candidez. Am vorbit cu Blaga azi-noapte (în noaptea de joi spre vineri - n.r.). E o hotărâre pe care o iau în funcţie de cetăţeanul care m-a mandatat. Cetăţeanul e suveran, aşa că las orice ambiţie. Nu cred că mă voi răzgândi până în 30 octombrie, nu ştiu ce ar putea să mă determine să mă răzgândesc, când 67 la sută dintre cetăţeni spun să rămân primar", a declarat Florea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ Mureş, Hegyi Piroska, din partea ARD vor candida, la Senat, în Colegiul 1 - Marius Paşcan, în Colegiul 2 - Schwartz Ladislau, în Colegiul 3 - Petru Başa, iar în Colegiul 4 - Matei Dumitru.

La Camera Deputaţilor, vor candida în Colegiul 1 - Ioana Roman, în Colegiul 2- Doru Oprişcan, în Colegiul 3 - Teodor Giurgea, în Colegiul 4 - Florin Urcan, în Colegiul 5 - Meleg Viktor, în Colegiul 6 - Toader Stroian, în Colegiul 7 - Ioan Vasu, iar în Colegiul 8 - Liviu Todoran.

La începutul acestei luni, Dorin Florea spunea că vrea să candideze la Senat întrucât îşi doreşte să ajute oraşul "din altă parte", şi nu să se "chinuie" cu actualul Consiliu Local, majoritar UDMR. Dorin Florea afirma că decizia de a candida pentru un loc de senator este luată în proporţie de "90%" şi că intenţia sa a fost transmisă şi conducerii centrale a partidului, ai cărei reprezentanţi "s-au bucurat şi s-au declarat onoraţi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite