Prigoană vrea bulină roşie pentru alimentele cu E-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Silviu Prigoană are de gând să depună la Parlament o iniţiativă legislativă care să prevadă obligativitatea ca alimentele care conţin E-uri să poarte pe ambalaj un semn roşu de atenţionare. 

Silviu Prigoană a precizat pentru „Adevărul” că explicaţiile privind conţinutul de E-uri sunt scrise adesea cu litere foarte mici pe ambalajul alimentelor. „Sunt puse acolo într-un colţ, scrise atât de mic că nici nu se vede. Eu propun să fie pus chiar pe faţa ambalajului, un semn de o anumită dimensiune, să fie destul de mare ca să sară în ochi consumatorului”, a detaliat Prigoană. Potrivit parlamentarului, acest semn va avea rolul de a atenţiona cumpărătorul şi ar putea fi, de exemplu, o bulină roşie.

Prigoană a admis că majoritatea alimentelor de pe piaţă conţin E-uri şi că iniţiativa se va lovi de opoziţia producătorilor sau a supermarketurilor, dar n-a părut descurajat de situaţie. „Păi asta e, o să fie pe toate rafturile bulina roşie...Numai ţăranii n-o să aibă bulină. Ştiu că o să-mi pun în cap pe toţi...Şi ce dacă?”, a replicat deputatul.

Prigoană s-a făcut remarcat în Parlament prin iniţiativele sale care au stârnit o muţime de  controverse: legalizarea prostituţiei, trecerea presei scrise şi a celei online sub controlul CNA, trecerea canalului TVR Internaţional în subordinea MAE şi desfiinţarea unor canale ale postului public de televiziune. O altă propunerea a sa viza schimbarea destinaţiei Palatului Parlamentului şi amenjarea în clădire a unor spaţii comerciale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite