Premierul Ponta iubeşte şi trădarea, şi trădătorii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă e să dăm crezarea unei declaraţii făcute săptămâna trecută de dl Liviu Dragnea postului public de televiziune, dl Victor Ponta nu s-a consultat şi nu a înştiinţat pe nimeni din partidul pe care încă îl conduce asupra dorinţei sale ca, pe durata absenţei lui strategice din ţară, atribuţiile de premier să fie preluate de preşedintele UNPR, dl Gabriel Oprea.

Oricât de mult s-a străduit debilul moderator al emisiunii de la TVR să afle ceva în plus, încercând copilăreşte şi total neprofesionist să îşi enerveze interlocutorul astfel încât acesta să  fie mai puţin şiret decât este, iar zicerile sale să devină sămânţă de scandal în PSD, dl Liviu Dragnea şi-a păstrat calmul. Aşteptatelor declaraţii incendiare, dl Dragnea le-a opus în momentul respectiv tăcerea. Plină totuşi de multe, foarte multe subînţelesuri care lăsau loc izbucnirilor viitoare.

Cum era de aşteptat, dl. Liviu Dragnea a ieşit din tăcere în zilele imediat următoare, cu ocazia întâlnirilor cu „activul de partid” din câteva organizaţii din teritoriu tot mai dezorientate şi din ce în ce mai temătoare în privinţa viitorului partidului. Părăsit, din câte se pare, nu doar de liderul suprem, ci şi de noroc şi de stabilitate, în ciuda asigurărilor contrarii ce ne-au fost date în cursul zilei de luni, la finele şedinţei BPN, de acelaşi fost număr doi din PSD. Şedinţă la care a fost invitat, încă nu ştim prea bine de ce, şi premierul interimar.  

Evenimentele al căror protagonist a fost dl Oprea pe tot parcursul săptămânii trecute i-au adus dlui Dragnea noi motive de enervare. E cum nu se poate mai limpede că, aflat la şefia Executivului, preşedintele UNPR nu doar că nu acţionează în conformitate cu dorinţele principalului partid de guvernământ, nu numai că joacă vizibil şi declarat la două capete, declarându-şi solidaritatea cu premierul şi probându-şi fidelitatea faţă de preşedintele Iohannis. Arătând că puţin îi pasă de tot mai pronunţatul conflict dintre cei doi ori că a citit cu atenţie Scrisoarea pierdută, alegându-şi-l drept personaj preferat pe Ghiţă Pristanda şi ca replică favorită celebra „pupă-i în bot şi papă tot”.

Cert e că generalul Oprea nu face deloc literatură. A lăsat la o parte fanfaronada-i caracteristică. Marchează punct după punct, cucereşte bastion după bastion. Totul în evidenta defavoare a PSD. Am în vedere mai întâi descinderea în forţă a premierului interimar în Secuime, la Miercurea Ciuc, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, câştigând prin teatrala lui apariţie simpatia unei părţi a electoratului cu înclinaţii naţionaliste din Transilvania. Pe care, cel mai adesea, contează PSD.

Mă gândesc apoi la prezenţele repetate ale dlui Gabriel Oprea în studiourile unor televiziuni de ştiri cunoscute ca nutrind sentimente nu tocmai favorabile la adresa premierului Victor Ponta şi ale PSD. E vorba îndeosebi despre Realitatea tv, dar şi despre oscilantul b1tv, în ambele locuri dl. Oprea fiind primit cu o amabilitate ieşită din comun.

Fiecare apariţie televizată - şi au fost destule în decursul săptămânii trecute, celor deja menţionate adăugându-li-se prezenţa în studiourile Antenei 3 - a fost folosită de dl Gabriel Oprea spre a da glas visurilor sale de mărire politică. Care vizează în primul rând creşterea ponderii UNPR. Privit de mai toţi observatorii şi comentatorii politici ca un partid de strânsură, ca partid-tender ori ca încă o soluţie imorală, deloc mai importantă decât cvasi-dispărutul Partid Conservator asupra căruia puşcăriaşul Dan Voiculescu pare să fi pierdut orice control. Nu e deloc exclus ca în lunile următoare toţi aceşti observatori să fie siliţi să acorde mult mai multă atenţie UNPR-ului şi mişcărilor sale, încă de pe acum din ce în ce mai surprinzătoare.

 Bunăoară, la numai o zi după ce în studiourile de pe Calea Victoriei a dat glas planurilor sale măreţe în conformitate cu care foarte curând UNPR va trebui să depăşească milionul de membri, generalul Oprea a mai înregistrat o victorie. Aceea a fuziunii prin absorbţie cu destructuratul PPDD, adevărată lovitură de maestru de vreme ce, de pe o zi pe alta, zestrea de parlamentari a partidului a crescut cu încă 9 aleşi. Care până ieri erau fideli PSD-ului graţie unui protocol de colaborare dintre acesta şi fostul partid OTV.

PSD a primit tăcut noua măciucă ce i-a fost aplicată pe neaşteptate în moalele capului de aliatul său la guvernare. Liderii importanţi ai partidului de guvernământ au preferat absenţa oricărei reacţii la vedere. Tăcut a primit noul afront şi premierul Victor Ponta. Care a lansat pe facebook o nouă ieremiadă la adresa trădătorilor din PNL ce vor vota mâine, mai de nevoie, mai de nevoie, numirea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE. Acelaşi lucru îl vor face şi cei 56 de aleşi ai UNPR cărora li se vor adăuga, fără să crâcnească, cei 9 absorbiţi din PPDD.

ponta mru facebook

Despre ei, despre trădarea lor şi despre trădarea generalului Oprea, premierul Ponta nu scos un cuvânt. Care pare-se că silit de circumstanţe şi de dorinţa rămânerii la guvernare e condamnat să iubească atât trădarea cât şi pe trădători. Indiferent dacă după votul programat pentru astăzi şi care la ora la care e scriu e tot mai puţin probabil că va avea loc din pricina boicotului PSD, dl. Mihai Răzvan Ungureanu va fi sau nu director al SIE.  Căci- nu-i aşa?- în politică şi, mai ales, în felul în care face politică PSD şi şeful său scopul scuză mijloacele. De data aceasta a contat siguranţa personală a premierului care a sacrificat pentru ea siguranţa partidului.

De întreg aranjamentul a profitat dl. Gabriel Oprea.        

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite