Preda: Boc trebuie să-l scoată la tablă pe Funeriu pentru „evaluare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalul Cristian Preda a declarat pentru „Adevărul" că premierul Emil Boc ar trebui să facă o evaluare a activităţii ministrului Daniel Funeriu care, în opinia sa, s-a dovedit incapabil să facă reformă în sistemul de învăţământ. El a adăugat că atunci când vorbeşte despre oameni mediocri, Funeriu se referă la el însuşi.

VIDEO Adevărul în secunde Funeriu îi răspunde lui Cristian Preda: Oamenii mediocri vorbesc despre alţii

„Eu am vorbit despre calitatea limbii române şi despre concepte atunci când am criticat noua lege privind plafonarea salariilor profesorilor. Văd că domnul Funeriu vorbeşte despre alţii, ceea ce înseamnă că s-a autodefinit ca mediocru", a spus eurodeputatul în replică la calificativul de „medicoru" pe care ministrul i l-a atribuit. El a mai spus că textul legii pe care l-a văzut avea semnătura ministrului Educaţiei şi nu era un simplu document de lucru.

„Această scuză nu ţine", a mai comentat el. Preda îl acuză pe Funeriu că s-a îndepărtat de misiunea Comisiei prezidenţiale Miclea referitoare la reforma din învăţământ, dar şi de Pactul Naţional pentru Educaţie.

Eurodeputatul a adăugat că, dacă Funeriu nu este în stare să aducă bani pentru finanţarea sistemului, atunci Guvernul Boc ar trebui să tragă o concluzie."Primul ministru trebuie să analizeze activitatea ministrului Educaţiei şi dacă aceasta corespunde concluziilor Comisiei Miclea, din care a făcut parte", a insistat el, întrebat dacă şeful Executivului ar trebui să ia în calcul demiterea lui Funeriu.

„Dacă se găsesc bani pentru rigole, fântâni, garduri şi tot felul de panouri ale unor primari, atunci sunt bani şi pentru Educaţie", a mai comentat el, afirmând că lipsa resurselor financiare este doar un pretext. Dacă profesia de dascăl va continua să fie marginalizată, dacă sistemul va continua să fie subfinanţat atunci situaţia va fi din ce în ce mai gravă, este de părere europarlamentarul PDL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite