Portret. Cine este Marcel Vela, propunerea PNL pentru Ministerul de Interne: fost primar 12 ani, pasionat de vânătoare şi pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela FOTO Facebook
Marcel Vela FOTO Facebook

PNL a publicat luni lista oficială cu propunerile de miniştri pentru noul guvern. Printre ei, la Interne, se regăseşte senatorul liberal Ion Marcel Vela, fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat şi în prezent secretar al Senatului. Membru PNL din 1990, acesta a fost schimbat de la şefia Comisiei de apărare anul trecut, la presiunile PSD-ALDE, după ce a demarat anchete care priveau protestul din 10 august.

Ion Marcel Vela este membru PNL din 1990. Preşedinte al filialei Caraş Severin, acesta a deţinut trei mandate de primar al oraşului Caransebeş între 2004 şi 2016. În 2015 acesta a primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia din Decembrie 1989”, de la preşedintele Klaus Iohannis, iar înainte de asta, în 2004, Ion Iliescu îi acordă ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”.

În 2016 acesta prinde mandatul de senator, făcându-se apoi remarcat printr-un proiect de lege care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorilor şi personalului asimilar, nu doar a chiriei, ci şi a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de la serviciu.

Conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul Senatului, Vela deţine o casă cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi în comuna Zăvoi, judeţul Caraş Severin, şi un apartament, în acelaşi judeţ, cu o suprafaţp de 61 de metri pătraţi. Acesta mai deţine un Album Papal în valoare de 6.000 de euro, precum şi economii în conturi de aproximativ 150.000 de euro.

Declaraţia acestuia de Interese subliniază că senatorul este membru al Asociaţilor Vânătorilor şi Pescarilor Caraş şi membru al Asocieţiei AVP Hunting Vascău din Bihor.

Lista finală a Guvernului Orban: cine sunt cei 16 miniştri. Nume-surpriză apărute la unele din cele mai importante ministere

Cine este Ion Ştefan, ministrul propus la Dezvoltare Regională. A împrumutat PNL cu 1,4 milioane lei la europarlamentare

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite