Ponta: „Vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de Guvern”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta a fost desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Ponta a fost desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Desemnat pentru funcţia de premier, Victor Ponta a anunţat că speră ca joi miniştri să fie audiaţi în comisiile parlamentare, iar vineri Parlamentul să voteze noul Executiv.

Candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament, joi după-amiază pot fi audiaţi oricât de târziu miniştrii şi vineri dimineaţă avem votul în Parlament. Dacă votul este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de Guvern ca să ne apucăm din nou de treabă”, a prezentat succint Ponta următorii paşi pe care îi va urma.

Deşi se vehiculează mai multe nume pentru cele 22 ministere pe care le avea viitorul Executiv, Ponta a ţinut să infirme zvonurile potrivit cărora Sebastian Ghiţă, deputat USL şi patron al televiziunii România TV, s-ar afla în cărţi pentru vreunul dintre portofolii. „Nu ştiu ce războaie aveţi voi între patroni, domnul Ghiţă nu va fi ministru, voi aveţi războaie între televiziuni, vă rog eu frumos nu ne băgaţi. Dacă v-a spus careva dintre colegii mei, cine v-a spus, v-a minţit sau şi-a bătut joc”, a declarat premierul desemnat la Palatul Parlamentului.

Decretul privind desemnarea lui Victor Ponta în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

„Se desemnează domnul Victor Ponta în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern'', se arată în decret.

„Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite