Care este compromisul dintre Ponta şi unguri pentru voturile lor?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta Ţinutului Secuiesc FOTO Adevărul
Harta Ţinutului Secuiesc FOTO Adevărul

Victor Ponta a avut încă de la început o atitudine binevoitoare faţă de proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc promovat de UDMR. Pentru a obţine voturile maghiarilor în turul al II-lea, Ponta le-a promis liderilor UDMR acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Vă mai amintiţi că guvernul Ponta a aprobat arborarea steagului secuiesc? Aţi uitat prietenia lui Ponta cu György Frunda?

Oficial, liderii UDMR au anunţat că abia joi se vor pronunţa în favoarea unuia dintre cei doi candidaţi în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Citez din declaraţia din 3 noiembrie a lui Kelemen Hunor: „Vom lua o decizie pe cine susţinem, care depinde de foarte multe analize şi de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea să îl susţinem pe Ponta, s-ar putea să nu luăm o astfel de decizie".

Hunor a arătat deja prin declaraţia sa unde se îndreaptă opţiunea UDMR-ului: spre Victor Ponta! Şi-a arătat disponibilitatea spre negociere, decizia lor depinzând de foarte multe date şi analize. Care se referă, desigur, la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Ponta a fost de la începutul guvernării sale binevoitor şi dispus la concesii faţă de UDMR. György Frunda a devenit consilierul său, relaţie care a contribuit din plin la negocierea concesiilor făcute UDMR-ului. Chiar ieri Frunda îşi declara, prin intermediul canalelor de televiziune, sprijinul faţă de Ponta, pe care îl consideră deschis revendicărilor maghiarilor din România, în timp ce despre Iohannis susţine că este rigid în această chestiune.

Prietenia lui Ponta cu liderii UDMR s-a văzut cu ocazia refuzului parlamentarilor PSD de a ridica imunitatea fostului ministru László Borbély. Vă mai amintiţi cum penalii PSD l-au sprijinit pe penalul UDMR în Parlamentul României? Mai aveţi nevoie de alte dovezi ale trădării României de către Ponta în favoarea proiectelor UDMR-ului?

Când era în opoziţie, Ponta urla împotriva steagului secuiesc. Imediat ce a venit la guvernare şi a avut nevoie de sprijinul parlamentar al UDMR, Ponta a aprobat arborarea steagului secuiesc. Astfel că acum maghiarii folosesc legal simbolul autonomiei Ţinutului Secuiesc, în total dispreţ faţă de caracterul unitar al statului român şi cu aprobarea legală a guvernului Ponta! Mai vreţi şi alte dovezi ale înţelegerii dintre Ponta şi UDMR?

„Victor Ponta, prim-ministrul României şi candidat la Preşedinţia României, susţine autonomia Ţinutului Secuiesc într-o declaraţie din 11 Septembrie 2014

Când UDMR şi-a lansat proiectul de autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, Victor Ponta, prim-ministrul României, nu a avut o poziţie tranşantă împotriva acestei iniţiative, care poate destabiliza România. Nu a spus un NU ferm împotriva autonomiei!

În 11 Septembrie a.c. a fost în Secuime, la Cozmeni, unde a declarat: „Dacă autonomie înseamnă descentralizare” atunci se poate spune că vorbeşc în acelaşi limbaj cu UDMR. „Eu sunt pentru dialog, pentru orice fel de discuţie, însă în acelaşi timp eu cred foarte mult în descentralizare şi dacă reuşim împreună să facem acest lucru, după aceea putem să discutăm de celelalte. (...). Dacă descentralizarea înseamnă acelaşi lucru, atunci nu avem niciun fel de conflict, ne înţelegem perfect”.

Declaraţia lui Ponta din 11 septembrie arată clar susţinerea sa pentru proiectul UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. La prima vedere, foloseşte un limbaj ambiguu, pentru a induce în eroare. Însă cine are ochi să vadă şi urechi să audă înţelege perfect mesajul lui Ponta: îi conferă proiectului de autonomie imaginea unui proiect de descentralizare, pentru a salva aparenţele. Deşi în timpul dezbaterii proiectelor de descentralizare s-a subliniat necesitatea regionalizării pe alte criterii decât cele etnice şi toţi politicienii români, inclusiv cei de la PSD, au fost de acord că cele trei judeţe din Secuime nu pot forma o regiune distinctă.

Disponibilitatea lui Ponta pentru dialog pe tema autonomiei maghiarilor din Transilvania („Eu sunt pentru dialog, pentru orice fel de discuţie), când toată presa vuia de declaraţii, inclusiv ale CSM, împotriva acestui proiect, care este un atentat la statul de drept, la integritatea statului român, arată cât de mult este dispus Ponta să trădeze interesele României pentru voturi. Victor Ponta este deschis să trădeze poporul român, să uite 1000 de ani de istorie a românilor în Transilvania pentru a ajunge, cu orice preţ, preşedintele României! Ce alte dovezi mai vreţi pentru trădarea românilor de către Ponta?

Ipocrizia lui Ponta este evidentă. Când era în opoziţie urla din toţi rărunchii împotriva autonomiei Ţinutului Secuiesc. Să îi amintim o declaraţie din 30 mai 2011 cu ocazia înfiinţării la Bruxelles a unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc, când îi acuza pe Boc şi Băsescu de lipsa de reacţie a autorităţilor române:

Ar fi foarte bine dacă am avea un preşedinte al României şi un premier care să exprime o poziţie a României. Deocamdată avem un preşedinte al PDL şi un premier al PDL care sunt convins că, pentru secui expresia pe care o folosesc e intraductibilă, fac pe mortul în păpuşoi şi nu spun nimic despre această problemă" - Victor Ponta pe 30 mai 2011. (sursa).

Acum Ponta nici măcar nu face pe mortul în păpuşoi, ci negociază direct cu UDMR voturile maghiarilor în schimbul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Luni, 3 noiembrie, secretarul general al UDMR, Kovács Péter, a declarat că o organizaţie care reprezintă interesele unei minorităţi „nu îşi poate permite să adopte o astfel de decizie privind susţinerea unui candidat în turul al doilea bazându-se pe sentimente". Este dovada clară că nu UDMR nu îl va susţine pe Iohannis, ci pe Victor Ponta. Maghiarii l-ar vota pe Iohannis pe baza sentimentelor de solidaritate ca minoritari. Dar UDMR nu doreşte acest vot, pe care îl consideră sentimental. UDMR vrea să cedeze votul maghiarilor din România lui Victor Ponta pentru că Ponta le-a promis liderilor UDMR susţinerea proiectului de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

În ciuda acestor evidenţe ale înţelegerii dintre Ponta şi UDMR, televiziunile de casă ale lui Ponta, Antena 3 şi România TV, afişează mesaje prin care susţin că Iohannis va da Ardealul ungurilor! Culmea tupeului şi a neruşinării! Ponta trădează România şi acceptă autonomia Ţinutului Secuiesc, dar îl acuză pe Iohannis exact de ceea ce face el, Victor Ponta! Curat murdar!

Victor Ponta fură voturile prin înţelegerea lui cu UDMR-ul pentru recunoaşterea Ţinutului Secuiesc. Votanţii lui Vadim, Funar şi Diaconescu sunt orbi şi nu văd trădarea lui Ponta? Votanţii români ai lui Ponta sunt orbiţi de promisiunile electorale ale lui Ponta şi nu văd trădarea lui Ponta?

Când Ponta îşi va pune în aplicare înţelegerea sa cu UDMR-ul pentru recunoaşterea legală a autonomiei Ţinutului Secuiesc să îşi amintească cu cine au votat în 16 noiembrie 2014! Va fi prea târziu!

Cine votează Ponta în 16 noiembrie votează autonomia Ţinutului Secuiesc!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite