Ponta: Poşta Română trăieşte la modul de subzistenţă, doar pentru că duce pensiile către pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul caută un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiunile Poştei Române
Guvernul caută un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiunile Poştei Române

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, la B1 tv, că belgienii nu sunt singurii interesaţi să investească la Poşta Română, însă a precizat că este nevoie de o modernizare a Poştei Române, întrucât acum trăieşte doar pentru că duce banii către pensionari.

"Important acum este de a avea în cadrul acţionariatului, cu o participare de 20 - 25 la sută, o altă instituţie care să aducă şi o infuzie de capital cumpărând acele acţiuni, dar care să aducă şi un alt tip de management", a explicat şeful executivului. Ponta a adăugat că "nu doar Poşta din Belgia s-a arătat interesată, dar în special Poşta din Belgia".

În opinia sa, este nevoie de o modernizare a Poştei, întrucât "nu mai suntem ca acum 50 sau 20 de ani, cu scrisorile în plic". "În acest moment Poşta Română trăieşte la modul de subzistenţă, doar pentru că duce pensiile către pensionari", a remarcat Ponta.

Întrebat dacă se ia în calcul şi un potenţial investitor român, şeful executivului a spus că nimeni din ţară nu are experienţa necesară în domeniu.

El a reiterat faptul că, în ultimii doi ani, Poşta a fost devalizată, iar în luna iunie s-a reuşit salvarea, oprirea de a intra în faliment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite