Ponta: Colegi din PSD au venit la Guvern să ne întrebe ce funcţii de miniştri vrem. Nu au înţeles problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a afirmat, luni, la TVR,, că a avut discuţii cu membri ai conducerii PSD care au oferit posturi ministeriale susţinătorilor lui Sorin Grindeanu, cu condiţia ca acesta să renunţe de bunăvoie la funcţia de prim-ministru, Ponta precizând că a refuzat oferta.

”Ne-am întâlnit aseară cu nişte colegi din PSD (...), adică noi să le spunem ce vrem - să-şi dea demisia Dragnea şi să facem Congres, iar noi să-i spunem lui Grindeanu să plece şi să ne întrebe ce funcţii de miniştri vrem. Nu au înţeles care-i problema”, a declarat Victor Ponta.

El a precizat că a fost respinsă oferta venită din partea conducerii PSD şi că a solicitat organizarea unui Congres al PSD în care partidul să decidă pe cine doreşte în fruntea sa, pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.

Fostul premier a afirmat că disputa dintre preşedintele Dragnea şi primul-ministru era inevitabilă şi că a fost generată de către decizia Curţii Constituţionale privind interdicţia condamnaţilor penali de a face parte din Guvern. ”Tot conflictul de la asta a pornit, că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru şi atunci cine e premier, e rău”, a comentat Ponta.

El a apreciat că revolta lui Sorin Grindeanu a avut şi o componentă de ordin personal. ”A fost prea umilit. Are o chestie pe care o au bănăţenii: când ai trecut de o limită, nu mai merge (...) Cum poţi să faci tu un raport în care să spui de propriul guvern că nu e în stare să facă nimic când toţi miniştrii, fără excepţie, au fost propuşi de domnul Dragnea? Pe unii nici nu-i cunoştea domnul Grindeanu, i-a cunoscut la Parlament”, a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite