Ponta: În PNL sunt mai mulţi informatori decât ofiţeri acoperiţi. De exemplu, Cezar Preda. Stătea lângă Udrea şi informa, acum stă lângă Gorghiu şi informează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a lansat o nouă temă: ofiţerii acoperiţi din politică FOTO Mediafax
Victor Ponta a lansat o nouă temă: ofiţerii acoperiţi din politică FOTO Mediafax

În replică la invitaţiile lansate de Comisiile de control ale serviciilor secrete de a lămuri la cine se referă când vorbeşte despre ofiţeri acoperiţi, fostul premier Victor Ponta spune că, în PNL, sunt mai mulţi informatori şi mai puţini ofiţeri sub acoperire, doi dintre aceştia fiind Cezar Preda, membru în Comisia SRI, şi Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei SIE.

„Am văzut că cei de la PNL au ţinut foarte mult să fiu audiat şi nuc ei de la Comisie. Dacă insistă, o să merg, dar o să fie criză mare în PNL pentru că ei sunt, în principal, informatori, mai puţini ofiţeri sub acoperire. Mai mult informatori care dauc e mai aud. De exemplu, Cezar Preda. Ştiam că stătea lângă Udrea şi informa, iar acum stă lângă Gorghiu şi informează. Calimente. Să se gândească bine cei de la PNL că eu mă duc şi spun tot ce ştiu desăpre infotmatorii şi ofiţerii sub acoperire din PNL. Dar cred că le trece. Am aceste informaţii din presă, din diverse surse, nu vorbesc despre surse confidenţiale pentru că nun am cum să le folosesc decât cu acordul unui judecător. Dar despre domnul Cezar Preda, despre Calimente, ştiu şi mă duc să le spun“, a spus Victor Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine, din nou, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE şi că un alt politician care a fost ofiţer acoperit al SRI este Sebastian Ghiţă, în rest fiind ”doar agenţi de influenţă voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-şi netezesc cariera”.

”Este cod roşu de încredere! Ce penibilitate despre ofiţerii acoperiţi. Unii spun Valentin Zgonea, alţii spun Giorgian Pop, alţii spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alţii spun Mihai Tudose, alţii spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitaţi-vă la ei. Toţi sunt nişte neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenţi de influenţă sau trompete pentru a-şi satisface mici nevoi în spaţiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofiţeri acoperiţi ai unui serviciu de informaţii românesc”, a scris, luni seară, Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

”Personal, ştiu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofiţeri acoperiţi, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numeşte Victor Ponta la SIE şi altul se numeşte Sebastian Ghiţă la SRI. Cu siguranţă, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament. În plus, ăştia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenţi de influenţă voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-şi netezesc cariera. Speranţă deşartă”, continuă Traian Băsescu.

Victor Ponta a afirmat, vineri, că Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea PSD astfel încât această să nu fie preluată de ”ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi”.

”Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi «ofiţerii» acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

Ulterior, Ponta a precizat că, atunci când a scris despre ”ofiţerii” care vor să preia puterea în PSD, nu se referea la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru, menţionând că, dacă va fi nevoie, la va spune colegilor săi despre cine este vorba.

”Pentru că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de «ofiţerii» care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta pe Facebook, în completarea mesajului său de vineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite