Secretarul general al PSD nu s-a aratat ingrijorat ieri de scrisoarea pe care Corneliu Vadim Tudor a trimis-o la Internationala Socialista, afirmand ca pozitia PSD in Internationala nu va fi afectata

Dezolant tabloul oferit de scena politică românească zilele acestea. România nu este Belgia, să stea 18 luni fără guvern, sau Germania, sau Italia. Un exemplu. Dacă „ţopăielile” fiscal-bugetare nu dau rezultatul scontat, este necesară intervenţia rapidă a guvernului pentru a corecta ce este de corectat.

acum 11 zile · comentarii (33)

Premierul Tudose a oferit, miercuri seara, spectacolul zilei. Necesare precizări, să ştim şi noi cum e condusă ţara în care trăim. Şi am aflat. Lupta se dă nu pentru binele cetăţenilor (nimic despre creşterea de 4% a salariilor nete, pe o inflaţie de 3,5%, cum e cu bugetul pe 2018 construit pe un curs de 4,5 lei/euro, cum e cu absorbţia de 5% a fondurilor europene).  Nimic din toate acestea şi multe altele.

acum 12 zile · comentarii (16)

„Nu cred că Legile Justiţiei ar trebui să fie comparate cu un porc”, a declarat luni Liviu Dragnea, în replică la reproşul preşedintelui Iohannis că majoritatea parlamentară s-a grăbit să îngraşe porcul în Ajunul Crăciunului atunci când a votat aceste legi. Cum Crăciunul tocmai ce-a trecut, iar legile cam pe-atunci au fost votate, nu ne rămâne decât să identificăm corect porcul.

acum 12 zile · comentarii (31)

De regulă, trecerea într-un nou an este un prilej de rezoluţii. În ceea ce priveşte anul 2018, acesta va fi cu siguranţă unul istoric. Semnificaţiei sale simbolice (centenarul Marii Uniri) i se adaugă una cât se poate de concretă: este un an decisiv pentru supravieţuirea democraţiei româneşti.

acum 12 zile · comentarii (9)

Agentul de Poliţie pedofil a fost identificat cu greu, iar în comunicatul oficial, MAI vorbeşte despre „şefi care au ascuns problemele sub preş“ care ar trebui să facă acum un pas înapoi. Dacă MAI recunoaşte probleme grave de sistem şi vorbeşte despre proasta gestionare a instituţiei, de ce a fost nevoie de apariţia cazului de pedofilie pentru a afirma că este nevoie de o reformă profundă şi de schimbarea unor şefi?

acum 13 zile · comentarii (24)

Am stat mult pe gânduri, dacă să scriu sau nu, rândurile de faţă. Mă aştept să fiu acuzat de idealism, de faptul că nu mă uit în jurul meu că deja guvernanţii se vor întrece în risipirea banilor, în festivităţi, monumente etc. Visul unei autostrăzi care să străbată România de la Est, la Vest, rămâne încă unul frumos şi acum la un secol de la Marea Unire.

acum 13 zile · comentarii (8)

Ca unul care urmăreşte de mult timp politica românească, pot declara cu mâna pe inimă: nu l-am mai văzut niciodată pe Dragnea atât de abătut, opărit, derutat, speriat, incoerent, obosit, cum l-am văzut aseară la conferinţa de presă de după şedinţă CEx al PSD. Ca un boxer groggy, pe care numai gongul l-a salvat de la knockout.

acum 14 zile · comentarii (34)

Se anunţă o şedinţă tensionată în CEx al PSD, luni, 8 ianuarie. Totul pleacă de la faptul că preşedintele partidului aflat la guvernare nu este şi premier. Situaţie aproape unică în Europa. De aici a pornit scandalul legat de premierul Grindeanu, terminat aşa cum se ştie. Liviu Dragnea, ca şef al partidului câştigător în alegeri, are pretenţia să fie ascultat de toată administraţia, în frunte cu premierul.

acum 16 zile · comentarii (19)

Igor Dodon a fost suspendat pentru a treia oară din funcţia sa de preşedinte al Republicii Moldova. În ultima săptămână s-a întâmplat de două ori, din cauza refuzului acestuia de a-şi îndeplini obligaţiile ce îi revin constituţional din rolul de preşedinte.

acum 16 zile · comentarii (12)

Ierusalimul este capitala statului Israel. Nimeni dintre cei care cunosc istoria şi realităţile demografice, precum şi economia acestui oraş, nu pune la îndoială acest adevăr. Chiar şi cei care critică politica actualei administraţii de la Washington recunosc acest adevăr, precum o face Bernard-Henri Lévy într-un articol publicat în numărul din 21 decembrie al Le Point.

acum 18 zile · comentarii (12)