PNL - cuibul sforarilor

Situatia din PNL e mai confuza decat niciodata, iar evolutia partidului e imprevizibila chiar si pentru liderii liberali. Scandalul intre cele doua tabere din partid, izbucnit acum aproape trei luni,

În aceste zile, ies oameni de la zdup. Oameni de afaceri. Sau mai bine spus, ceea ce în România se consideră a fi „om de afaceri“. Cu câţiva dintre ei m-am şi găsit în ultimii ani cu diverse ocazii. Cu unul, mai apropiat de chinezi decât de romi, m-am găsit prima dată cu mulţi ani în urmă, cu câteva zile înainte ca o Doamnă (în stenogramele date publicităţii i se păstrează apelativul) să devină ministră.

acum 20 zile · comentarii (15)

Catalonia şi-a declarat Independenţa. Indiferent care va fi deznodământul pe termen scurt al evenimentelor din Spania, Europa, cea pe care o ştim cu toţii, a zburat, după această decizie, pe aripile vântului. „Febra spaniolă“ va dura şi are potenţial de bornă istorică de anvergura căderii Zidului Berlinului.

acum 20 zile · comentarii (1)

Asistăm la o manevră periculoasă a unor politicieni, în frunte cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aceea de a induce ideea că justiţia independentă înseamnă de fapt un „stat paralel“, care uzurpă atributele singurului stat posibil, acela reprezentat de parlament şi politicienii care-l populează.

acum 23 zile · comentarii (27)

Igienic ar fi să uit – să uităm – că inşi ca Liviu Dragnea sau Tăriceanu, sau alţii, ejusdem farinae, există. Pentru că sînt fie enervanţi, fie plicticoşi, fie necinstiţi, fie nătîngi. Dar sînt (încă) puternici. Prezenţi. Insolenţi. Încîntaţi de ei înşişi. Ofensivi. Mediatizaţi pînă la indigestie.

acum 24 zile · comentarii (2)

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, devine noul subiect de dispută în partid, în urma declaraţiilor sale privind introducerea taxei de solidaritate de 2%. Este un nou episod care arată problemele de fond ale guvernării, probleme care nu pot fi rezolvate prin soluţii de tip cosmetic, ci printr-o restructurare drastică a programului de guvernare.

acum 25 zile · comentarii (18)

Înainte de a arunca prosopul, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a văitat luni în şir că nu găseşte un reper faţă de care să se raporteze atunci când căuta un prag „rezonabil” de prejudiciu la infracţiunea de abuz în serviciu. Teatru ieftin: avea cifra sub nas – dar pesemne că nu-i plăcea cum arată, că era prea mică. Atunci a abandonat lupta şi a pasat problema la Comisia Iordache.

acum 25 zile · comentarii (101)

Comunităţile şi cetăţenii noştri trăiesc, începând de joi, mai periculos. În urma unei legi susţinute de Tudorel Toader, mii de deţinuţi, între care tâlhari, violatori sau criminali, sunt liberi să se amestece pe străzi printre femei, copii şi bătrâni. Pornită (poate!) dintr-o intenţie bună, incompetenţa cu care ministrul Toader a gestionat aplicarea ei, a transformat legea într-o ameninţare certă la siguranţa publică.

acum 29 zile · comentarii (16)

CCR a avut oarece credibilitate în ochii românilor. N-au fost puţine deciziile corecte pe care le-a luat de-a lungul anilor, reuşind să pună ordine în legislaţia stufoasă şi uneori confuză, elaborată de parlamentari nejuristi. Dar de când a venit Valer Dorneanu la conducerea CCR, instituţia a fost înregimentată politic în tabăra PSD-ALDE.

acum 30 zile · comentarii (16)
Postari Recente