O borsetă uitată pe holul Camerei Deputaţilor, declarată „obiect suspect“. Apel către parlamentari: Faceţi un inventar

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase a afirmat miercuri, de la tribuna plenului reunit, că pe holul Parlamentului de la P1 cineva a uitat o borsetă, care în scurt timp va fi declarată de către SPP obiect suspect, motiv pentru care îi roagă pe senatori şi deputaţi să-şi facă un inventar pentru a vedea dacă nu le aparţine.

/ psd

Lista miniştrilor PSD. Mihai Tudose: „Dacă Dragnea va putea fi legal premier, mă dau la o parte“. Dragnea: „Nu te grăbi. Mergi la treabă, lasă“

PSD a validat azi componenţa Guvernului Tudose. Marcel Ciolacu, fidel lui Liviu Dragnea, va fi vicepremier fără portofoliu în noul Cabinet, ca o măsură de siguranţă că Mihai Tudose nu va călca pe urmele lui Sorin Grindeanu. Alte nume noi sunt Adrian Ţuţuianu şi Mihai Fifor, de asemenea apropiaţi de Dragnea. Îşi vor continua mandatele, printre alţii, Carmen Dan, Sevil Shhaideh şi Olguţa Vasilescu. Lista miniştrilor a stârnit şi critici în PSD.

/ psd

Noi sinecuri pentru oamenii de partid. Parlamentul a completat conducerea mai multor instituţii, printre care ASF, CNSAS şi CNCD

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea mai multor oameni politici în conducerea unor instituţii ca Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Sulfina Barbu (PNL) şi Leonardo Badea (PSD) sunt printre cei care au primit câte o sinecură prin susţinerea partidului din care fac parte.

/ calin popescu tariceanu

Ce miniştri vrea să aibă ALDE în Guvernul Tudose

ALDE a decis, marţi, în şedinţă, să îi propună premierului desemnat, Mihai Tudose, păstrarea celor patru miniştri din fostul Guvern Grindeanu, pe aceleaşi portofolii, respectiv Graţiela Gavrilescu, Teodor Meleşcanu, Viorel Ilie şi Toma Petcu. Liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, nu a dorit să comenteze situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre care a spus că a fost „asumat de PSD“.

USR reacţionează la cenzura din CCR. Partidul depune un proiect privind depolitizarea instituţiei şi cere publicarea opiniilor separate

USR anunţă că va depune miercuri, în Parlament, un proiect legislativ privind depolitizarea Curţii Constituţionale, care nu va permite unei persoane să fie numită în funcţia de judecător dacă a fost membru al vreunui partid politic în ultimii 9 ani, şi care va institui şi obligativitatea publicării opiniilor separate, în urma controverselor privind noul regulament al instituţiei.

/ klaus iohannis

Dragnea, laudă la adresa preşedintelui
Iohannis: Declaraţiile şi atitudinea preşedintelui de la începutul crizei au fost
foarte corecte

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, s-a declarat mulţumit de modul în care preşedintele Klaus Iohannis a acţionat în cazul crizei guvernamentale, mai ales din perspectiva faptului că, încă de luni, după terminarea consultărilor cu partidele politice, şefului statului a anunţat că-l desemnează pe Mihai Tudose în funcţia de premier.

Cum a cîştigat PSD alegerile? Cu un proiect de guvernare gîndit ca ”România să prospere şi tot românul să fie bine” (Ion Luca Caragiale, O scrisoare pierdută, Actul III, scena 6). Poporul a luat-o de bună şi a votat pentru. (Nu chiar tot poporul, ci doar niţel peste 3 milioane de optimişti candizi.) În cîteva luni, s-a putut vedea că altele erau scopurile reale ale cîştigătorilor.

acum 10 zile · comentarii (193)

O nouă criză politică s-a abătut, recent, peste ţară şi asta nu ar trebui să mire pe nimeni. S-a ajuns exact acolo unde trebuia să se ajungă. Eu, unul, nu cred că, din ’90 şi până astăzi ― exceptându-i pe Corneliu Coposu şi pe alţi câţiva (numărabili pe degete, poate) ―, a intrat cineva în politică împins de altceva decât interesul personal. Dovada acestui lucru este chiar halul în care a ajuns ţara şi societatea românească.

acum 10 zile · comentarii (11)

Rămîn la părerea că PSD trebuie desfiinţat. Nu există, însă, motive de teamă. Dictatura pe care o încurajază propunerile anti-democratice din aceste rînduri nu are sorţi de izbîndă. PSD însuşi a adoptat tacit decizia de autodistrugere şi, mai mult, trage nădejde să se reînfiinţeze, perfect legal, sub aceleaşi iniţiale: Proştii şi Slugile lui Dragnea.

acum 10 zile · comentarii (35)

Oameni care controlează sume enorme de bani. Care au relaţii senzaţionale la nivelul clasei politice şi mecanisme foarte eficiente de şantaj. Oameni care angajează sute de alţi oameni pe care îi plătesc pentru a împinge o agendă netransparentă. Printre cei pe care îi plătesc sunt oameni specialişti în manipulare şi cu experienţă în a influenţa alegeri.

acum 11 zile · comentarii (13)

S-ar putea să vi se pară un aspect cu totul subiectiv şi minor al actualei crize politice, declanşate între partidul majoritar şi... guvernul instalat de acest partid. Dar mie mi se pare semnificativ pentru una dintre cele mai rele deprinderi ale politicienilor noştri. Cu atât mai mult, cu cât s-a repetat identic în absolut toate crizele noastre politice, din 1990 încoace. Indiferent cine a fost la guvernare sau în ce situaţie economică ne aflam.

acum 11 zile · comentarii (54)

Criza politică de la Bucureşti a început deja să capete proporţiile unei drame cinematografice americane, cu un prim-ministru care încearcă să se opună tendinţelor autoritare ale unui lider de partid înfricoşat de mâna lungă a justiţiei şi un cabinet care mai cuprinde doar pe prim-ministru şi un singur ministru nedemisionar, Augustin Jianu.

acum 12 zile · comentarii (18)

Lung şi anevoios a fost drumul fuziunii dintre PNL şi PDL. Începută în noiembrie 2014, cu o victorie a preşedintelui Klaus Iohannis, care dădea speranţe tuturor votanţilor de dreapta, fuziunea putem spune că s-a realizat oficial sâmbătă, odată cu alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

acum 12 zile · comentarii (12)

PSD se află acum într-o situaţie-limită. Şi nu din cauza opoziţiei, care e sublimă, dar nu prea există. Ci pe propriile decizii, proaste, dubioase, în totală contradicţie cu realităţile României şi ale lumii în care trăim. Victor Ponta nu e Grindeanu, are experienţă în bătăliile din tranşee, în conducerea guvernului, din perioada când era la cuţite cu preşedintele Băsescu.

acum 12 zile · comentarii (23)

Blestemul naţional loveşte din nou şi asistăm la un cumul de factori generatori de riscuri profunde. Chiar dacă acest lucru nu e evident, se trimit semnale de alarmă serioase către partenerii noştri externi şi structurile de securitate, acestea având puţină practică în descifrarea comportamentelor specifice unei etape de tip civilizaţie neo-fanariotă, cu ale sale uri, invidii, intoleranţe, otrăvuri şi comploturi servite în sos democratic.

acum 12 zile · comentarii (26)

Criza politică declanşată miercuri, odată cu forţarea demisiei de chiar CEX-ul PSD a Cabinetului condus de dl. Sorin Grindeanu, pune într-un con de umbră Congresul PNL care se desfăşoară începând de astăzi. Un congres pe care toţi observatorii şi analiştii politici de la Bucureşti l-au catalogat a fi cel al ultimei şanse pentru salvarea partidului istoric al Brătienilor.

acum 13 zile · comentarii (4)

La adăpostul celor 40% din alegeri, PSD deţine puterea absolută în România. Iar „puterea absolută corupe absolut”. Sub biciul unui Daddy, partidul guvernează discreţionar, punând între paranteze groase regulile democratice, bunul simţ, respectul faţă de lege şi de cetăţean. Preocupările principale? Îmbogăţirea pe seama statului (adică a noastră), controlul presei şi al justiţiei.

acum 13 zile · comentarii (3)

Criza politică afectează nu doar PSD, ci România în ansamblul său, politicul volatil se reflectă în economic, social şi extern. Nu este aşadar o noutate, ci un element de bun simt ca rezolvarea cu rapiditate a situaţiei şi instalarea unui Guvern cu susţinere parlamentară clară şi transparentă este prioritatea următoarelor zile.

acum 13 zile · comentarii (27)

Aceasta-i realitatea politică a momentului. Să ne imaginăm că, din varii motive, poliţe de plătit, ruperi de segmente din PSD şi/sau ALDE, moţiunea de cenzură nu trece. Ar rămâne Grindeanu singur, dat afară din PSD, obligat să formeze un alt guvern, cu altă componenţă politică. Care va urma să fie validat de Parlament.

acum 13 zile · comentarii (14)