/ psd

Dragnea: Preşedintele ţării din 2019 va fi probabil tot un ales local. Sunt mai ancoraţi în realitate, nu vorbesc discuţii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la reuniunea UNCJR, că atât el, cât şi premierul Grindeanu şi preşedintele Iohannis sunt foşti aleşi locali, iar, „probabil", din 2019 viitorul şef al statului va fi tot un fost ales local, pentru că această categorie de demnitari este mai „ancorată în realitate" şi mai aproape de problemele oamenilor.

/ klaus iohannis

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe adresat
Reginei Marii Britanii: Vă asigur de sprijinul României pentru continuarea luptei împotriva terorismului

În urma atentatului sinucigaş de la Manchester, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a A Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În mesajul său, preşedintele asigură Marea Britanie de sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului.

/ psd

Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 176 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2016  privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupat de cineva care este membru într-o formaţiune politică. Camera Deputaţilor este for decizional.

Andronache (PNL) le cere senatorilor liberali
să nu susţină definiţia familiei în forma propusă de Coaliţia pentru Familie

Deputatul liberal Gabriel Andronache le-a adresat colegilor săi liberali din Senat o scrisoare prin care le-a atras atenţia asupra faptului că iniţiativa de reviziuire constituţională propusă de Coaliţia pentru Familie este o eroare. Astfel, liberalul le-a cerut colegilor să susţină amendamentul său prin care căsătoria este limitată la „uniunea dintre bărbat şi femeie”, fără însă ca această uniune să fie pusă la baza familiei în genere.

/ psd

Comisia pentru
anchetarea alegerilor din 2009 a aflat ce se ştia deja. Dan
Andronic i-a invitat pe cei din comisie să-i citească ziarul

Parlamentarii care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 n-au reuşit să scoată nimic nou de la Dan Andronic. Jurnalistul a repetat ce publicase deja, la întrebările mai incomode a refuzat să răspundă sau a promis că va răspunde prin articole viitoare, iar când i s-au pus în faţă acuzaţii lansate chiar de el, în loc să le probeze, le-a numit glume sau metafore.

Lia Olguţa Vasilescu: Impactul Legii salarizării este de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi 43 miliarde până în 2022

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, la dezbaterea din Senat privind proiectul Legii salarizării, că aceasta are ca obiectiv corectarea disfuncţionalităţilor din sistemul de salarizare, precizând că noua lege va duce la reducerea numărului de procese generate de legislaţia în vigoare privind salarizarea în sectorul public. Vasilescu a estimat că impactul bugetar al Legii salarizării va fi de 43 de miliarde de lei până în 2022.

Ana Birchall, după CAG: Pentru România, cheia negocierilor privind Brexit
o reprezintă protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie

Ministru delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, a participat, luni, la reuniunea Consiliul Afaceri Generale în format UE 27 care a avut loc la Bruxelles. Punctul principal al dezbaterilor a fost reprezentat de adoptarea proiectului pentru deschiderea negocierilor privind Brexit. Demnitarul român a sublinat faptul că în contextul Brexitului, aspectul cel mai important pentru România este protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie.

În mesajul adresat Parlamentului cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la obţinerea Independenţei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat câteva mesaje importante, venite în contextul favorabil al victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa. În condiţiile unui succes al candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, aceste mesaje nu ar fi existat.

acum 16 zile · comentarii (19)

Cercetătorii au trimis o petiţie către Ministerul Cercetării şi Inovării în sprijinul ştiinţelor umaniste din România, afectate de deciziile selective ale ministrului Şerban Valeca. Petiţia este online şi poate fi semnată şi de tine, dacă îţi pasă de cercetarea ştiinţifică.

acum 17 zile · comentarii (6)

Am avut, în două-trei rînduri, obiecţii, rezerve, melancolii legate de prestaţia publică a domnului preşedinte Iohannis. Nu regret deloc că l-am votat, dar, uneori, mi se pare cam laconic, uşor absent, prizonier al unei retorici previzibile. N-am fost de acord cînd, de la Cotroceni, a coborît în stradă pentru a susţine o manifestaţie, oricît de legitimă. Nu era rolul lui.

acum 17 zile · comentarii (184)

Astăzi, Vineri, 5 mai 2017, domnul europarlamentar Cristian Buşoi, autorul unei teze de doctorat suspectată de plagiat, a anunţat că vrea să devină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aceasta este dovada cea mai clară că PNL nu este capabil să promoveze personalităţi publice a căror integritate este incontestabilă. Mai are vreo şansă PNL să se reformeze ca să câştige alegerile în bătălia cu PSD?

acum 20 zile · comentarii (3)

Aceia dintre dumneavostră care urmăresc cu o oarecare constanţă însemnările mele zilnice au băgat uşor de seamă că am evitat să mă pronunţ prea des ori prea categoric în privinţa aventurilor cu iz de telenovelă politică, de roman ieftin, istorisite cu consecvenţă de Dan Andronic în cotidianul proprietate personală “Evenimentul zilei”.

acum 20 zile · comentarii (29)

Dacă Liviu Dragnea încearcă, indiferent de protestele masive care au avut loc în iarnă, să modifice legea pentru a scăpa de dosarele pe care le are, într-unul fiind implicată şi fosta lui soţie, Bombonica, Traian Băsescu întăreşte şi mai tare speculaţiile care au apărut de-a lungul timpului că pentru „febleţea lui” e în stare să schimbe inclusiv Constituţia României.

acum 21 zile · comentarii (14)

Sunt oameni care, trezindu-se cu noaptea în cap, vor purta noaptea între tâmple tot restul vieţii. Şerban Nicolae, cel care, nu demult, declara că „eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”, este, după cum se poate vedea, perseverent. El crede invers. Viceversa.

acum 21 zile · comentarii (13)
Postari Recente