/ klaus iohannis

Tăriceanu explică de ce nu va participa la depunerea jurământului noilor miniştri: Preşedintele nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie

Preşedintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu, explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri de la Palatul Cotroceni deoarece consideră că şeful statului nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie şi îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei

/ calin popescu tariceanu

Coaliţia a decis să amâne votul din Senat la Legea privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor din România

Liderii coaliţiei au decis să amâne votul din Senat la Legea privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, după ce la şedinţa coaliţiei a fost prezent şi Cseke Attila din partea UDMR. Termenul pentru adoptarea tacită a legii în Senat se împlineşte pe 24 octombrie.

Gabriela Firea: Alţi doi miniştri din Cabinetul Tudose au vrut să demisioneze în semn de solidaritate cu Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a povestiti la o emisiune TV că alţi doi miniştri ai PSD au vrut să-şi dea demisia la şedinţa Comitetului Executiv al PSD de joi, în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Ea s-a referit la ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi ministrul Apelor, Doina Pană.

Deputaţii jurişti au votat împotriva începerii urmării penale a Rovanei Plumb. Fostul ministru: „Nu am încălcat niciodată legea“

Deputatul PSD Rovana Plumb s-a prezentat luni la şedinţa Comisiei juridice la care s-a discutat solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea începerii urmăririi sale penale. După audieri aceasta a declarat că e „nevinovată“, nu a încălcat legea şi aşteaptă să vadă rezultatul de la comisie.

Propunerile de numire a noilor miniştri PSD vor fi trimise astăzi la Cotroceni de către premierul Mihai Tudose

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

/ psd

Gabriela Firea s-a supărat pe timpurile verbelor. Primarul general n-a tocat încă
118 milioane de euro, dar anunţă că îi va toca. La cine vor ajunge banii

După ce „Adevărul“ a scris că Primăria Capitalei a tocat peste 118 milioane de euro pe cele 22 de noi firme înfiinţate, Gabriela Firea a trimis un drept la replică în care principalul argument e următorul: banii n-au fost cheltuiţi încă – dar vor fi. În realitate, e doar o problemă de zile până când noile companii vor fi alimentate cu bani publici.

Un mai mult decât bizar sondaj de opinie, realizat telefonic de un institut controlat de încă şi mai bizarul sociolog Marius Pieleanu, un ins ce dă semne că ar suferi de ubicuitate, executând un aiuritor slalom seară de seară pe la diverse televiziuni spre a face, când mai pe ascuns, când mai pe faţă, politică pesedistă clară, a pus pe jar, de câteva zile, încoace, principalul partid în mâna căruia se află frâiele guvernării.

acum 8 zile · comentarii (10)

Este clar că relaţia Dragnea-Tudose-PSD a ajuns la limita de rupere. Azi se anunţă o zi importantă pentru soarta guvernării şi implicit pentru soarta ţării. Să se amâne deznodământul, după tot scandalul iscat de declaraţiile premierului Tudose, nu cred că mai este posibil. Scandalul este prea mare pentru a fi lăsat fără final. În spatele uşilor închise, şefii PSD vor lua o decizie: Dragnea sau Tudose?

acum 8 zile · comentarii (8)

Ce se întâmplă la Barcelona, dincolo de propaganda forţelor separatiste? Este o manifestare a democraţiei, aşa cum susţin separatiştii lui Carles Puigdemont? Mişcarea independistă este susţinută de o minoritate a societăţii catalane, după rezultatele referendumului publicate chiar de separatişti. Dar, liderii naţionalişti catalani merg înainte făcând apel la prevederile legii pe care tot ei au promovat-o în parlamentul local.

acum 9 zile · comentarii (85)

1. Vârsta inocenţei: În 1914, scrie Scott Anderson în „Lawrence in Arabia. War, Deceit, Imperial Folly and the Making of the Modern Middle East“, diplomatul şi spionul german Curt Prufer cutreieră Orientul Mijlociul şi Egiptul, alături de alţi orientalişti ai Kaiserului, convingând liderii turci şi arabi şi populaţiile locale să se revolte faţă de imperialismul britanic şi să înceapă un război sfânt. Să proclame Jihadul. Vă sună cunoscut?

acum 10 zile · comentarii (48)

Ex-preşedintele României s-a lansat oficial în bătălia politică din Republica Moldova. A făcut pasul în această săptămână când a intrat într-un adevărat maraton de afirmare publică, nefiind zi în care să lipsească de la întâlnirile oficiale cu cetăţenii sau de pe ecranele televizoarelor.

acum 11 zile · comentarii (33)

A afirma că PSD a derapat de la direcţia autentic europeană şi euro-atlantică şi a ratat guvernarea este deja un truism. A afirma că acest derapaj, proasta guvernare şi reflexele autoritariste ale PSD impun ca alternativă luminoasă o cale politică veritabil democratică, autentic capitalist-antreprenorială şi ireversibil euro-atlantică, este mai mult decât o concluzie de bun simţ, este o necesitate politică.

acum 12 zile · comentarii (4)

Acesta este filonul filosofic al celor care conduc azi România. E suficient să spună un lider ceva, să scrie în Programul de guvernare (PG), ca lucrurile să se şi întâmple. O fractură logică mai mare decât asta n-am întâlnit.

acum 13 zile · comentarii (24)

Aritmetica din CSM s-a deteriorat în defavoarea partidei penale, şefa Înaltei Curţi îl taxează blajin, dar neechivoc pe ministrul Tudorel Toader şi mii de magistraţi se opun „reformei” pe care acesta vrea să le-o impună cu anasâna. Acestea sunt ultimele informaţii de pe un front care testează în condiţii extreme robusteţea sistemului judiciar.

acum 14 zile · comentarii (47)
Postari Recente