/ elena udrea

Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul „Gala Bute”, iar sesizarea acesteia a fost coroborată cu cea făcută de fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, Claudiu Manda. El a mai explicat că a înţeles că în acest dosar a existat cooperare între SRI şi DNA, cu toate că DNA a informat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) că nu a colaborat cu SRI în acest caz

Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi
înceteze mandatul

Deputatul USR Stelian Ion a publicat, miercuri, pe Facebook filmarea live din Comisia Iordache prin care a arătat ameninţările primite de la preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea. Acesta a insinuat, în timpul şedinţei, că Stelian Ion şi-ar putea înceta mandatul de deputat din cauza „stării de incompatibilitate”, motivul fiind că Ion „exercită profesiunea de reporter freelancer transmiţând live din sală”.

/ pnl

Georgică Severin, la audierile din Parlament: Toate călătoriile mele în Europa au fost făcute la clasa Economic

Georgică Severin, şeful Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost audiat miercuri în Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, unde a făcut mai multe precizări legat de acuzaţiile aduse într-o anonimă în care era solicitată demiterea lui din funcţie. Severin a precizat că toate deplasările sale în afara ţării au fost făcute cu bilete luate la clasa Economic.

/ klaus iohannis

CCR, de acord cu Iohannis. Proiectul privind modificările la Legea Sănătăţii, declarat neconstituţional

Curtea Constituţională a Româniai (CCR) a decis miercuri că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii, sesizată de Klaus Iohannis, este neconstituţională. Printre modificările prevăzute în lege, se numără şi vârsta de pensionare, prevedere pe care preşedintele o consideră „nejustitificată obiectiv şi raţional”.

„Superimunitatea“ judecătorilor CCR, adoptată din nou de Cameră: Judecătorii nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau trimişi în judecată fără acordul plenului Curţii

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 171 de voturi „pentru“, 91 de voturi „împotrivă“ şi nouă abţineri, modificările legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, după ce modificările au fost contestate la Curte de către 38 de parlamentari ai PNL şi USR, iar legea a fost declarată parţial neconstituţională.

/ calin popescu tariceanu

Dăncilă: Avem bani de salarii şi de pensii. Uitaţi de Pilonul II. Domnul
preşedinte poate să aibă opinia lui

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, înainte de a participa la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi cu Călin Popescu Tăriceanu, care va avea loc la Guvern, că există bani de pensii şi de salarii şi că nu îşi doreşte să se creeze îngrijorări în rândul societăţii. Întrebată despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, aceasta a explicat că preşedintele „poate să spună şi să aibă opinia lui”.

/ psd

Tăriceanu, după şedinţa cu Dăncilă şi Dragnea: „Nu se desfiinţează Pilonul 2. Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pentru banii de la pilon“

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, adică liderii coaliţiei PSD-ALDE, au fost la Palatul Victoria pentru o şedinţă de urgenţă cu premierul Viorica Dăncilă. După şedinţă, doar Tăriceanu a ieşit să anunţe faptul că Pilonul 2 nu se desfiinţează şi a criticat ultimul raport al Comisiei Europene, prezentat azi de reprezentanţa instituţiei în România.

/ daniel constantin

Daniel Constantin: Tăriceanu îl va trăda pe Dragnea. Liderul ALDE are cel mai urât caracter. La moţiunea de cenzură a PNL, noi vom ţine la câteva principii

Daniel Constantin, liderul partidului Pro România, a vorbit, la Adevărul Live, despre şansele unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în condiţiile în care doi parlamentari de la PSD au trecut zilele trecute la Pro România, iar transferurile par să nu se oprească aici.

/ psd

Rivalul lui Orban din PNL figurează că a votat legile Justiţiei alături de PSD. Dumitrescu: „Nu am fost în sală. Cei de la Tehnic au spus că nu-şi pot explica eroarea“

Senatorul PNL  Iulian Dumitrescu figurează că a votat una dintre legile Justiţiei alături de PSD şi ALDE, cu toate că liberalii s-au opus vehement. Înainte de a votul din Senat, Iulian Dumitrescu l-a criticat pe Ludovic Orban pentru că a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. „A ieşit din muţenie când am declanşat cel mai dur atac împotriva PSD“, a replicat  Orban.

Am impresia că doamna premier Dăncilă subestimează cu mult riscurile şi pericolele care o pândesc în fiecare zi. Dacă ar gândi mai adânc, ar realiza că Dragnea, care a „îngropat” doi premieri, nu va ezita să o „îngroape” şi pe dânsa, dacă interesele  i-ar cere acest lucru. Apoi, doamna premier nu realizează că funcţia pe care o deţine este o pălărie  prea mare pentru resursele domniei sale.

acum 27 zile · comentarii (44)

Îl citeam azi pe Schattschneider, un politolog super mare, şi mă gândeam şi la un editorial din New York Times în care se vorbea despre faptul că nu ar trebui să luăm dreptul la vot ca garantat. Sistemul politic actual, chiar dacă democratic, exclude mai mult de jumătate din populaţie de la luarea deciziei, sistem departe de a fi perfect.

acum 29 zile · comentarii (3)

Un murmur apăsat străbate întreaga Europă: Curtea Constituţională a României a decretat recent că infracţiunile de corupţie „nu vor putea fi calificate drept ameninţări la securitatea naţională”. Cum deciziile CCR sunt definitive şi – cum le place ‘mnealor să zică – obligatorii „erga omnes”, adică pentru toată lumea, s-au semnalat deja accese de panică tocmai la Bruxelles.

acum 30 zile · comentarii (69)

Într-o deloc încurajatoare lipsă de interes au avut loc audierile şi votul pentru viitorul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, serviciu public. Este vorba despre acel serviciu care, până cu ceva ani în urmă, era un punct de referinţă în peisajul audiovizualului românesc.

acum 30 zile · comentarii (1)

Din perspectiva situaţiei conflictuale cu caracter aproape permanent şi parcă mereu în prag de explozie care să antreneze consecinţe globale, greu de imaginat că se poate spune că există un moment mai bun sau mai prost de a organiza o vizită oficială în Orientul Apropiat.

acum 30 zile · comentarii (36)