Baconschi, ambasador la Paris în 2009, îl contrazice pe Hrebenciuc: S-a votat cu cinci ştampile, 270 de voturi pe oră

Fostul ambasador al României la Paris în 2009, Teodor Baconschi, scrie pe Facebook că afirmaţiile făcute de Viorel Hrebenciuc la audierile din Comisia de anchetă privind prezidenţialele de atunci nu sunt adevărate, pentru că media de vot la Paris era de un om la minut, nu la fiecare 15 secunde, votându-se cu cinci ştampile, iar astfel de cifre mari la acea secţie s-au înregistrat şi în 2007, dar şi în 2014.

Daniel Barbu, noul preşedinte al AEP. Ce funcţii vor ocupa liberalul Eugen Nicolăescu şi Cornel Constantinescu

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat miercuri, cu 241 voturi „pentru” şi 63 „împotrivă”, numirea lui Daniel Barbu, propus de grupurile ALDE, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP). De asemenea, acelaşi for i-a validat pe Eugen Ncolăescu pentru funcţia de viceguvernator al BNR şi Cornel Constantinescu pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF.

/ pnl

Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituţională noua procedură de numire a şefului DGPI

Grupul senatorial al PNL a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea Legii de aprobare a OUG 76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne. Potrivit senatorilor liberali, legea încalcă principiul bicameralismului şi reduce în mod neconstituţional prerogativele preşedintelui României şi ale CSAT.

Marian Oprişan: Corect ar fi ca un preşedinte de CJ sau un primar de muncipiu reşedinţă de judeţ să câştige 15.000 de lei net pe lună

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Marian Oprişan, consideră că ar fi corect ca un preşedinte de Consiliu Judeţean sau un primar de muncipiu reşedinţă de judeţ să câştige 15.000 de lei pe lună net, el afirmând marţi, la Parlament, că suma prevăzută în proiectul Legii salarizării este mică în raport cu responsabilităţile avute.

/ psd

Legea graţierii, adoptată tacit de Senat. Liviu Dragnea: Mai dezgropăm morţii? Replica lui Turcan

Proiectul legii graţierii a fost adoptat tacit marţi de Senat şi urmează să fie trimis Camerei Deputaţilor, în forma propusă de Guvern. Potrivit iniţiativei, ar urma să fie graţiate integral pedepsele de până la cinci ani de închisoare, parţial persoanele care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, iar cei care au comis infracţiuni cu violenţă şi cei care au săvârşit fapte de corupţie sunt exceptaţi de la a fi graţiaţi.

/ psd

Grindeanu, reacţie la avertismentul venit de la CE: Anul trecut, linişte. Nu am auzit nici eu, nici românii temeri privind depăşiri şi uite că s-au depăşit

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, la Parlament, referitor la avertismentul venit de la Comisia Europeană cu privire la obiectivul bugetar pe termen mediu al României, că anul trecut „nu s-a auzit despre aceste temeri legate de depăşiri” şi cu toate astea deficitul a fost depăşit. Atât el, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au precizat că este posibil ca România să transmită un răspuns Comisiei Europene privind acest avertisment.

/ psd

Conducerea Camerei a respins, pentru a doua oară, cererea PNL ca Viorel Ştefan să participe la „Ora Guvernului“ pe tema Legii salarizării

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins din nou, marţi, solicitarea grupului parlamentar PNL ca ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, să fie invitat la „Ora Guvernului“ pentru a da explicaţii cu privire la „sustenabilitatea financiară a implementării legii salarizării a personalului plătit din fonduri publice”, pe motiv că proiectul numai ce a ajuns în Camera Deputaţilor, neexistând o formă finală a acestuia.

/ psd

PSD trage de timp. Imunitatea lui Eugen Bejinariu, supusă votului abia săptămâna viitoare

Raportul Comisiei juridice prin care se propune respingerea cererii de urmărire penale în cazul deputatului social-democrat Eugen Bejinariu a ajuns abia azi la Biroul Permanent, urmând ca săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi, să fie supus votului plenului, a de clarat Secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran (PSD), la finalul şedinţei Biroului Permanent de marţi.

În mesajul adresat Parlamentului cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la obţinerea Independenţei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat câteva mesaje importante, venite în contextul favorabil al victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa. În condiţiile unui succes al candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, aceste mesaje nu ar fi existat.

acum 16 zile · comentarii (19)

Cercetătorii au trimis o petiţie către Ministerul Cercetării şi Inovării în sprijinul ştiinţelor umaniste din România, afectate de deciziile selective ale ministrului Şerban Valeca. Petiţia este online şi poate fi semnată şi de tine, dacă îţi pasă de cercetarea ştiinţifică.

acum 17 zile · comentarii (6)

Am avut, în două-trei rînduri, obiecţii, rezerve, melancolii legate de prestaţia publică a domnului preşedinte Iohannis. Nu regret deloc că l-am votat, dar, uneori, mi se pare cam laconic, uşor absent, prizonier al unei retorici previzibile. N-am fost de acord cînd, de la Cotroceni, a coborît în stradă pentru a susţine o manifestaţie, oricît de legitimă. Nu era rolul lui.

acum 17 zile · comentarii (184)

Astăzi, Vineri, 5 mai 2017, domnul europarlamentar Cristian Buşoi, autorul unei teze de doctorat suspectată de plagiat, a anunţat că vrea să devină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aceasta este dovada cea mai clară că PNL nu este capabil să promoveze personalităţi publice a căror integritate este incontestabilă. Mai are vreo şansă PNL să se reformeze ca să câştige alegerile în bătălia cu PSD?

acum 20 zile · comentarii (3)

Aceia dintre dumneavostră care urmăresc cu o oarecare constanţă însemnările mele zilnice au băgat uşor de seamă că am evitat să mă pronunţ prea des ori prea categoric în privinţa aventurilor cu iz de telenovelă politică, de roman ieftin, istorisite cu consecvenţă de Dan Andronic în cotidianul proprietate personală “Evenimentul zilei”.

acum 20 zile · comentarii (29)

Dacă Liviu Dragnea încearcă, indiferent de protestele masive care au avut loc în iarnă, să modifice legea pentru a scăpa de dosarele pe care le are, într-unul fiind implicată şi fosta lui soţie, Bombonica, Traian Băsescu întăreşte şi mai tare speculaţiile care au apărut de-a lungul timpului că pentru „febleţea lui” e în stare să schimbe inclusiv Constituţia României.

acum 21 zile · comentarii (14)

Sunt oameni care, trezindu-se cu noaptea în cap, vor purta noaptea între tâmple tot restul vieţii. Şerban Nicolae, cel care, nu demult, declara că „eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”, este, după cum se poate vedea, perseverent. El crede invers. Viceversa.

acum 21 zile · comentarii (13)
Postari Recente