/ pnl

PNL a contestat din nou la Curtea Constituţională modificările Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor

PNL a contestat joi la Curtea Constituţională modificările aduse la Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, invocând încălcarea mai multor prevederi din Constituţie şi acuzând că „textul este neclar, impropriu, impredictibil în viitoarea sa interpretare şi aplicare, aşadar nu îndeplineşte rigorile constituţionale". Legea a fost adoptată marţi de plenul Senatului, pentru a treia oară.

/ klaus iohannis

Iohannis explică termenul „euro-ofuscat”: După atenţionarea CE, anumiţi politicieni au avut o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat termenul de „euro-ofuscare” folosit atunci când s-a referit la reacţia unor lideri politici, el spunând că după atenţionarea Comisiei Europene privind devierea semnificativă de la ţintele de buget, anumiţi politicieni au avut „o atitudine de băieţi supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac".

/ victor ponta

Ponta: Jignirile lui Dragnea mi-au adus aminte că a fost
crescut de Băsescu. Arată un singur lucru: frica de oameni şi
de închisoare! E semn bun

Victor Ponta a reacţionat joi la atacul lansat de Liviu Dragnea, miercuri seara, într-o emisiune televizată. Acesta a criticat racolările de oameni din PSD pe care Ponta le-a făcut pentru Pro România, numind acţiunea „atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului”. Victor Ponta a declarat că jignirile lui Liviu Dragnea îi amintesc de Traian Băsescu şi a precizat că acestea „arată un singur lucru: frica de oameni şi de închisoare”.

Nu doar Dăncilă se face de râs. Primarii din Capitală au greşit şi a doua oară numele episcopului Iuliu Hossu. „Ignoranţă, indolenţă sau rea voinţă“

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Dobos, a semnalat joi, printr-o postare pe Facebook, o nouă gafă a Primăriei Bucureşti legată de Centenar. După ce în urmă cu o săptămână  pe unul dintre bannerele de aniversare a Marii Uniri, numele episcopului Iuliu Hossu era trecut Emil Hossu, Doboş a observat cum, la doar câteva zile distanţă, numele a fost schimbat în Iulian Hossu.

Biroul unui parlamentar USR, vandalizat cu ouă. „Deranjăm cu campania «Fără Penali în funcţii publice». Vor să ne taie din elan. Nu cedăm în faţa presiunilor“

Biroul parlamentarului USR Cornel Zainea din Chiajna a fost vandalizat cu ouă, miercuri seara. USR precizează că acesta este al doilea atac asemănător în mai puţin de o săptămână şi condamnă încercările de intimidare la adresa parlamentarilor şi voluntarilor care strâng semnături pentru iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice”. Deputatul a depus o plângere la poliţie.

/ daniel constantin

Andrei Gerea, replică pentru Daniel Constantin: Ridicolul lui nu are margini. S-a comportat asemenea unui parazit

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, într-o declaraţie acordată ziarului „Adevărul“, că Daniel Constantin arată că e ridicol prin atacurile făcute la ALDE şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi faptul că „inventează scenarii fantastice“. Replica lui Gerea vine după interviul dat de Constantin, miercuri, la Adevărul Live.

/ pnl

Mara Mareş, despre gafa cu decreţeii: Am vrut să comunicăm fresh şi catchy pentru generaţia tânără. Cu Dăncilă, regret că mi-am dorit o femeie premier

Mara Mareş, liderul Tineretului Naţional Liberal, a explicat, la Adevărul Live, cum a ajuns să ironizeze generaţia „decreţeilor“, scandal în urma căruia unii colegi de partid i-au cerut demisia. Aceasta a spus că TNL a încercat să comunice „fresh şi catchy” pentru ca mesajele să prindă tinerilor, admiţând totodată că „nu a observat spectrul larg” al mesajului.

Am impresia că doamna premier Dăncilă subestimează cu mult riscurile şi pericolele care o pândesc în fiecare zi. Dacă ar gândi mai adânc, ar realiza că Dragnea, care a „îngropat” doi premieri, nu va ezita să o „îngroape” şi pe dânsa, dacă interesele  i-ar cere acest lucru. Apoi, doamna premier nu realizează că funcţia pe care o deţine este o pălărie  prea mare pentru resursele domniei sale.

acum 27 zile · comentarii (44)

Îl citeam azi pe Schattschneider, un politolog super mare, şi mă gândeam şi la un editorial din New York Times în care se vorbea despre faptul că nu ar trebui să luăm dreptul la vot ca garantat. Sistemul politic actual, chiar dacă democratic, exclude mai mult de jumătate din populaţie de la luarea deciziei, sistem departe de a fi perfect.

acum 29 zile · comentarii (3)

Un murmur apăsat străbate întreaga Europă: Curtea Constituţională a României a decretat recent că infracţiunile de corupţie „nu vor putea fi calificate drept ameninţări la securitatea naţională”. Cum deciziile CCR sunt definitive şi – cum le place ‘mnealor să zică – obligatorii „erga omnes”, adică pentru toată lumea, s-au semnalat deja accese de panică tocmai la Bruxelles.

acum 30 zile · comentarii (69)

Într-o deloc încurajatoare lipsă de interes au avut loc audierile şi votul pentru viitorul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, serviciu public. Este vorba despre acel serviciu care, până cu ceva ani în urmă, era un punct de referinţă în peisajul audiovizualului românesc.

acum 30 zile · comentarii (1)

Din perspectiva situaţiei conflictuale cu caracter aproape permanent şi parcă mereu în prag de explozie care să antreneze consecinţe globale, greu de imaginat că se poate spune că există un moment mai bun sau mai prost de a organiza o vizită oficială în Orientul Apropiat.

acum 30 zile · comentarii (36)