/ psd

Grindeanu îi felicită pe protestarii care au manifestat faţă de OUG 13: „Au făcut bine!“

Sorin Grindeanu, premierul demis al României, i-a felicitat, miercuri, la conferinţa de presă în care a prezentat bilanţul prezenţei sale la Palatul Victoria, pe protestatorii care au ieşit în Piaţa Victorie la începutul anului, protestând faţa de OUG 13. Potrivit fostului premier, manifestanţii „au făcut bine”, iar celebra ordonanţa este un minus al mandatului său.

/ victor ponta

Ponta regretă că Eugen Teodorovici nu a prins loc în noul guvern: Nu-i târziu să înveţe regula „iubim trădarea, dar urâm pe trădători“

Victor Ponta, fostul premier,  şi-a exprimat, într-o postare pe Facebook, regretul că Eugen Teodorovici nu a fost propus ministru de Finanţe în guvernul Tudose, însă speră că acesta să înveţe regula „iubim trădarea, dar urâm pe trădători”, astfel încât calităţile sale profesionale să nu se piardă în „noroiul oportunismului”.

Cât de bine cunoaşte noul ministru al
Educaţiei, Liviu Pop, limba română. În 2016 ne anunţa că a trecut cu bine peste
o operaţie la „genunche”

Liviu Marian Pop, ministrul propus de PSD pentru a ocupa portofoliul de la Educaţie, a oferit, în 2016, un exemplu de vorbire corectă în limba română. Atunci, cu ocazia unei operaţii, fostul ministru interimar al Educaţie în 2012, îşi asigura prietenii de la Facebook că „totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine”. Ori, conform DEX, forma corectă a substantivul este genunchi, nu genunche.

Mai mulţi membri în Comisia de control al SIE: Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP) numiţi în Comisie după suplimentarea locurilor

Ca urmare a legii care majorează numărul membrilor din Comisia de control aL SIE, parlamentarii au votat, miercuri, numirile lui Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP) în Comisia specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. Schimbări au avut loc şi-n Comisia de control al SRI, unde deputatul Liviu Stanciu, USR, l-a înlocuit pe Manuel Costescu

Cum răspunde Ovidiu Wlassopol, propunerea pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, la o întrebare simplă, pe domeniu: Nu cunosc

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat, pe pagina sa de Facebook, un video în care arată cum s-a descurcat Ovidiu Wlassopol, propunerea pentru preluarea postului de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, când i-a fost pusă o întrebare pe domeniul unde urmează să activeze. Răspunsul scurt al candidatului pentru conducerea ASF: „Nu cunosc!“

Cum a cîştigat PSD alegerile? Cu un proiect de guvernare gîndit ca ”România să prospere şi tot românul să fie bine” (Ion Luca Caragiale, O scrisoare pierdută, Actul III, scena 6). Poporul a luat-o de bună şi a votat pentru. (Nu chiar tot poporul, ci doar niţel peste 3 milioane de optimişti candizi.) În cîteva luni, s-a putut vedea că altele erau scopurile reale ale cîştigătorilor.

acum 10 zile · comentarii (193)

O nouă criză politică s-a abătut, recent, peste ţară şi asta nu ar trebui să mire pe nimeni. S-a ajuns exact acolo unde trebuia să se ajungă. Eu, unul, nu cred că, din ’90 şi până astăzi ― exceptându-i pe Corneliu Coposu şi pe alţi câţiva (numărabili pe degete, poate) ―, a intrat cineva în politică împins de altceva decât interesul personal. Dovada acestui lucru este chiar halul în care a ajuns ţara şi societatea românească.

acum 10 zile · comentarii (11)

Rămîn la părerea că PSD trebuie desfiinţat. Nu există, însă, motive de teamă. Dictatura pe care o încurajază propunerile anti-democratice din aceste rînduri nu are sorţi de izbîndă. PSD însuşi a adoptat tacit decizia de autodistrugere şi, mai mult, trage nădejde să se reînfiinţeze, perfect legal, sub aceleaşi iniţiale: Proştii şi Slugile lui Dragnea.

acum 10 zile · comentarii (35)

Oameni care controlează sume enorme de bani. Care au relaţii senzaţionale la nivelul clasei politice şi mecanisme foarte eficiente de şantaj. Oameni care angajează sute de alţi oameni pe care îi plătesc pentru a împinge o agendă netransparentă. Printre cei pe care îi plătesc sunt oameni specialişti în manipulare şi cu experienţă în a influenţa alegeri.

acum 11 zile · comentarii (13)

S-ar putea să vi se pară un aspect cu totul subiectiv şi minor al actualei crize politice, declanşate între partidul majoritar şi... guvernul instalat de acest partid. Dar mie mi se pare semnificativ pentru una dintre cele mai rele deprinderi ale politicienilor noştri. Cu atât mai mult, cu cât s-a repetat identic în absolut toate crizele noastre politice, din 1990 încoace. Indiferent cine a fost la guvernare sau în ce situaţie economică ne aflam.

acum 11 zile · comentarii (54)

Criza politică de la Bucureşti a început deja să capete proporţiile unei drame cinematografice americane, cu un prim-ministru care încearcă să se opună tendinţelor autoritare ale unui lider de partid înfricoşat de mâna lungă a justiţiei şi un cabinet care mai cuprinde doar pe prim-ministru şi un singur ministru nedemisionar, Augustin Jianu.

acum 12 zile · comentarii (18)

Lung şi anevoios a fost drumul fuziunii dintre PNL şi PDL. Începută în noiembrie 2014, cu o victorie a preşedintelui Klaus Iohannis, care dădea speranţe tuturor votanţilor de dreapta, fuziunea putem spune că s-a realizat oficial sâmbătă, odată cu alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

acum 12 zile · comentarii (12)

PSD se află acum într-o situaţie-limită. Şi nu din cauza opoziţiei, care e sublimă, dar nu prea există. Ci pe propriile decizii, proaste, dubioase, în totală contradicţie cu realităţile României şi ale lumii în care trăim. Victor Ponta nu e Grindeanu, are experienţă în bătăliile din tranşee, în conducerea guvernului, din perioada când era la cuţite cu preşedintele Băsescu.

acum 12 zile · comentarii (23)

Blestemul naţional loveşte din nou şi asistăm la un cumul de factori generatori de riscuri profunde. Chiar dacă acest lucru nu e evident, se trimit semnale de alarmă serioase către partenerii noştri externi şi structurile de securitate, acestea având puţină practică în descifrarea comportamentelor specifice unei etape de tip civilizaţie neo-fanariotă, cu ale sale uri, invidii, intoleranţe, otrăvuri şi comploturi servite în sos democratic.

acum 12 zile · comentarii (26)

Criza politică declanşată miercuri, odată cu forţarea demisiei de chiar CEX-ul PSD a Cabinetului condus de dl. Sorin Grindeanu, pune într-un con de umbră Congresul PNL care se desfăşoară începând de astăzi. Un congres pe care toţi observatorii şi analiştii politici de la Bucureşti l-au catalogat a fi cel al ultimei şanse pentru salvarea partidului istoric al Brătienilor.

acum 13 zile · comentarii (4)

La adăpostul celor 40% din alegeri, PSD deţine puterea absolută în România. Iar „puterea absolută corupe absolut”. Sub biciul unui Daddy, partidul guvernează discreţionar, punând între paranteze groase regulile democratice, bunul simţ, respectul faţă de lege şi de cetăţean. Preocupările principale? Îmbogăţirea pe seama statului (adică a noastră), controlul presei şi al justiţiei.

acum 13 zile · comentarii (3)

Criza politică afectează nu doar PSD, ci România în ansamblul său, politicul volatil se reflectă în economic, social şi extern. Nu este aşadar o noutate, ci un element de bun simt ca rezolvarea cu rapiditate a situaţiei şi instalarea unui Guvern cu susţinere parlamentară clară şi transparentă este prioritatea următoarelor zile.

acum 13 zile · comentarii (27)

Aceasta-i realitatea politică a momentului. Să ne imaginăm că, din varii motive, poliţe de plătit, ruperi de segmente din PSD şi/sau ALDE, moţiunea de cenzură nu trece. Ar rămâne Grindeanu singur, dat afară din PSD, obligat să formeze un alt guvern, cu altă componenţă politică. Care va urma să fie validat de Parlament.

acum 13 zile · comentarii (14)