/ psd

Un fost primar PSD, injurii la adresa actorului
Victor Rebengiuc: „De murit o să mori spurcat”

O declaraţie făcută de actorul Victor Rebengiuc în care critica guvernarea actuală a PSD, comparând-o cu regimul comunist, a stârnit revolta unui fost primar PSD, Nicolae Matei, care a ţinut să-şi arate supărarea printr-un cometariu injurios la adresa actorului. Nicolae Matei nu este deloc însă „uşă de biserică”, fiind cercetat de DNA pentru săvârşirea unui prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro.

/ klaus iohannis

Ceremonie pe tăcute. Paul Stănescu şi ceilalţi doi miniştri ai PSD au depus jurământul. Iohannis n-a scos niciun cuvânt. Dragnea n-a mers la Cotroceni

Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nică au depus jurământul la Palatul Cotroceni, preluându-şi mandatele de şefi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Ministerului Transporturilor, respectiv al Ministerului Fondurilor Europene. Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie presei după preluarea mandatelor de cei trei demnitari.

/ psd

Nicolicea, dovada supremă de aroganţă: Atunci când simplul cetăţean va ajunge deputat, va beneficia de acelaşi tratament ca parlamentarii

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, unde este supusă la vot solicitarea de ridicare a imunităţii Rovanei Plumb, că atunci când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat, va beneficia de acelaşi tratament. Adică va fi apărat de Justiţie.

/ psd

Paul Stănescu, despre posibilitatea ca Iohannis să nu-l accepte ca ministru: PSD e un partid mare, oricând se poate găsi un candidat

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat marţi dimineaţă la Parlament că nu a fost contactat de la Palatul Cotroceni pentru a merge să depună jurământul şi a susţinut că, în eventualitatea în care Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu numirea sa ca ministru, PSD poate găsi oricând un alt candidat.

Nicio surpriză. PSD votează împotriva DNA, Plumb rămâne cu imunitate. Ancheta Belina e compromisă parţial. Plumb: Azi s-a apărat statul de drept

Deputaţii au votat împotriva cererii DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru Rovana Plumb. Odată cu votul din Parlament, procurorii nu pot merge mai departe în cazul dosarului Belina, în ceea ce o priveşte fosta deţinătoare a portofoliului Mediului. Pe de altă, în acest caz Sevil Shhaideh e cercetată pentru abuz în serviciu.

/ psd

Prins cu minciuna. Secretarul general al Senatului s-a ridicat singur la rang de demnitar, apoi şi-a fixat o leafă mai mare decât a lui Iohannis. Cine e Ion Vărgău

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, fost senator PSD, s-a ridicat cu de la sine putere de la statutul de funcţionar la cel de demnitar şi, drept urmare, şi-a aplicat, tot după bunul plac, o leafă mai mare decât cea a preşedintelui Senatului sau a preşedintelui României, primii oameni în stat. Apoi s-a apărat minţind.

Un mai mult decât bizar sondaj de opinie, realizat telefonic de un institut controlat de încă şi mai bizarul sociolog Marius Pieleanu, un ins ce dă semne că ar suferi de ubicuitate, executând un aiuritor slalom seară de seară pe la diverse televiziuni spre a face, când mai pe ascuns, când mai pe faţă, politică pesedistă clară, a pus pe jar, de câteva zile, încoace, principalul partid în mâna căruia se află frâiele guvernării.

acum 8 zile · comentarii (10)

Este clar că relaţia Dragnea-Tudose-PSD a ajuns la limita de rupere. Azi se anunţă o zi importantă pentru soarta guvernării şi implicit pentru soarta ţării. Să se amâne deznodământul, după tot scandalul iscat de declaraţiile premierului Tudose, nu cred că mai este posibil. Scandalul este prea mare pentru a fi lăsat fără final. În spatele uşilor închise, şefii PSD vor lua o decizie: Dragnea sau Tudose?

acum 8 zile · comentarii (8)

Ce se întâmplă la Barcelona, dincolo de propaganda forţelor separatiste? Este o manifestare a democraţiei, aşa cum susţin separatiştii lui Carles Puigdemont? Mişcarea independistă este susţinută de o minoritate a societăţii catalane, după rezultatele referendumului publicate chiar de separatişti. Dar, liderii naţionalişti catalani merg înainte făcând apel la prevederile legii pe care tot ei au promovat-o în parlamentul local.

acum 9 zile · comentarii (85)

1. Vârsta inocenţei: În 1914, scrie Scott Anderson în „Lawrence in Arabia. War, Deceit, Imperial Folly and the Making of the Modern Middle East“, diplomatul şi spionul german Curt Prufer cutreieră Orientul Mijlociul şi Egiptul, alături de alţi orientalişti ai Kaiserului, convingând liderii turci şi arabi şi populaţiile locale să se revolte faţă de imperialismul britanic şi să înceapă un război sfânt. Să proclame Jihadul. Vă sună cunoscut?

acum 10 zile · comentarii (48)

Ex-preşedintele României s-a lansat oficial în bătălia politică din Republica Moldova. A făcut pasul în această săptămână când a intrat într-un adevărat maraton de afirmare publică, nefiind zi în care să lipsească de la întâlnirile oficiale cu cetăţenii sau de pe ecranele televizoarelor.

acum 11 zile · comentarii (33)

A afirma că PSD a derapat de la direcţia autentic europeană şi euro-atlantică şi a ratat guvernarea este deja un truism. A afirma că acest derapaj, proasta guvernare şi reflexele autoritariste ale PSD impun ca alternativă luminoasă o cale politică veritabil democratică, autentic capitalist-antreprenorială şi ireversibil euro-atlantică, este mai mult decât o concluzie de bun simţ, este o necesitate politică.

acum 12 zile · comentarii (4)

Acesta este filonul filosofic al celor care conduc azi România. E suficient să spună un lider ceva, să scrie în Programul de guvernare (PG), ca lucrurile să se şi întâmple. O fractură logică mai mare decât asta n-am întâlnit.

acum 13 zile · comentarii (24)

Aritmetica din CSM s-a deteriorat în defavoarea partidei penale, şefa Înaltei Curţi îl taxează blajin, dar neechivoc pe ministrul Tudorel Toader şi mii de magistraţi se opun „reformei” pe care acesta vrea să le-o impună cu anasâna. Acestea sunt ultimele informaţii de pe un front care testează în condiţii extreme robusteţea sistemului judiciar.

acum 14 zile · comentarii (47)
Postari Recente