Ovidiu Raeţchi (PNL): Carmen Dan nu are dreptul să pună presiune asupra Jandarmeriei, doar pentru a da satisfacţie prietenei Gabi Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi

Liberalul Ovidiu Raeţchi, preşedintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să nu pună presiune pe Jandarmerie doar pentru că este colegă de partid cu primăriţa Gabriela Firea, cea care a fost împiedicată de protestatari să organizeze unt ârg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

„Ministrul Carmen Dan nu are dreptul - doar pentru a da satisfacţie prietenei şi colegei sale de partid Gabi Firea - să pună presiune asupra Jandarmeriei pentru a impune eventuale intervenţii în forţă asupra protestatarilor. Jandarmii au procedat corect evitând - într-un final, după o prima intervenţie hazardată şi după folosirea periculoasă a cailor săptămâna trecută - escaladarea conflictului. Ei au înţeles că nu pot fi instrumentul unei puteri arbitrare şi absurde, care instigă public la folosirea forţei“, a scris Ovidiu Raeţchi pe Facebook. 

„După un maraton al ridicolului la care a participat în ultimele săptămâni - «nume şi pronume», sunat la presă pentru un microfon în priză, desi are la dispoziţie DGPI - doamna Carmen Dan a pierdut orice urma de respect şi legitimitate în raport cu profesioniştii din sistemul de ordine publică. Aceştia nu se simt reprezentanţi de o persoana care nu le înţelege şi nu le respectă responsabilităţile şi procedurile. Nu obligaţi oamenii din MAI să comită abuzuri doar pentru a apăra vanitatea unor personaje ca Liviu Dragnea sau Gabriela Firea!“, i-a cerut liberalul ministrului de Interne. 

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, sâmbătă seară, că vor fi făcute verificări în legătură cu modul în care structurile din subordine şi-au îndeplinit atribuţiile în cazul incidentelor din Piaţa Victoriei, unde mai multe persoane au protestat faţă de iniţiativa municipalităţii de a amenaja un târg de sărbători, demontând scena amplasată şi gardurile şi îmbrâncindu-se cu forţele de ordine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite